Litoralul românesc va avea o STAŢIUNE DE LUX. Vezi unde vor petrece bogaţii

Litoralul românesc va avea o nouă staţiune. Este vorba despre una de top, cu hoteluri de lux, cazinouri şi heliporturi, care va fi amenajată la Tuzla. Mica localitate de lângă Costineşti ar putea fi pusă pe harta turismului în următorii doi ani, cel puţin acestea sunt planurile autorităţilor.

21 feb. 2013, 10:50
Litoralul românesc va avea o STAŢIUNE DE LUX. Vezi unde vor petrece bogaţii

Staţiunea Tuzla Parc va fi ridicată pe un teren de peste 500 de hectare, pe coasta de lângă Costineşti. Autorităţile locale vor să facă din Tuzla o staţiune de lux. Vor fi ridicate hoteluri de lux, cazinouri, dar şi două heliporturi. Proiectul este aproape finalizat şi urmează să fie trimis spre aprobare la Ministerul Turismului.

Viitoarea staţiune se adresează în special oamenilor cu bani. „Heliporturile le construim sub pretextul ca cei bogaţi să coboare, să fie cât mai aproape de acele cazinouri. Se va construi un dig şi se va realiza o faleză foarte bună, care deja este construită până la Costineşti„, a declarat primarul din Tuzla, Constantin Micu.

Staţiunea Tuzla va fi una de lux, pentru că cererile sunt de 4 şi 5 stele. Cu siguranţă vor fi cazinouri, spa-uri. Techirghiol va asigura şi un nămol de foarte bună calitate”, a precizat Cristian Bărhălescu, specialist în turism.

Investiţia este benefică şi pentru localnici. „Ar fi destul de bine pentru tinerii care nu au serviciu, ca să nu mai facă naveta. Suntem o comună foarte mare. E ceva frumos, mai ales în comuna Tuzla, care este o comună liniştită”, au spus localnicii din Tuzla.

Investiţia este estimată la câteva sute de milioane de euro şi va fi făcută cu bani europeni şi de la Consiliul Judeţean. Autorităţile locale se aşteaptă ca staţiunea să atragă cel puţin 3.000 de turişti în fiecare weekend.