LITUANIA – ROMANIA 1-2. Gol încasat în ultimul minut de joc şi victorie în prelungiri. Urmează Serbia

România a învins Lituania, scor 2-1, în Liga Naţiunilor. Gazdele au marcat în minutul 90, tricolorii au înscris ultimul gol în minutul 90+4.

11 oct. 2018, 11:18
LITUANIA – ROMANIA 1-2. Gol încasat în ultimul minut de joc şi victorie în prelungiri. Urmează Serbia

Serbia a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa Muntenegrului, în etapa a III-a a Grupei a IV-a a Diviziei C a Ligii Naţiunilor.

Tot joi, România a învins, în deplasare, cu scorul 2-1 (1-0), echipa Lituaniei, în aceeaşi grupă. „Tricolorii” au obţinut primul succes în această ediţie inaugurală a Ligii Naţiunilor.

Chipciu a înscris din nouă metri, din alunecare, după o pasă de la Mitriţă. Pentru Lituania a înscris Zulpa, cu un şut din careu, la colţul lung.

Maxim a stabilit scorul final trimiţând mingea în plasă cu un şut de pe partea stângă, după ce a driblat un adversar.

Jocul a fost întrerupt aproximativ jumătate de minut, la scurt timp după start, din cauza fumigenelor aruncate din tribune.

În urma rezultatelor de joi, clasamentul Grupei a IV-a este următorul

1. Serbia 7 puncte;

2. România 5;

3. Muntenegru 4;

4. Lituania 0.

Duminică, se vor juca meciurile din etapa a IV-a a grupei: România – Serbia (ora 16.00) şi Lituania – Muntenegru (ora 21.45).

Ultimele două etape vor avea loc în luna noiembrie, când sunt programate următoarele partide:

17 noiembrie

Serbia – Muntenegru (ora 16.00);

România – Lituania (ora 21.45);

20 noiembrie

Serbia – Lituania (ora 21.45);

Muntenegru – România (ora 21.45).

LITUANIA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV.

LITUANIA – ROMANIA 1-2, Maxim readuce tricolorii în avantaj în prelungiri.

LITUANIA – ROMANIA 1-1, gol primit în ultimul minut de joc.

Min. 13: LITUANIA – ROMANIA 0-1, GOOOOOOOOOOOL Chipciu! 1-0 Serbia-Muntenegru

Echipele de start:

Lituania: Setkus – Baravykas, A. Jankauskas, Klimavicius, Slavickas – Zulpa, Vorobjovas, Slivka – Novikovas, Cernych (cpt), Sernas
Rezerve: Zubas, Barkus, Janusevskis, Leimonas, Kazlauskas, Simkus, Petravicius, Kuklys, Valskis, Borovskij, Silenas
Antrenor: Edgaras Jankauskas

România: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Tamaș, Bancu – Anton, R. Marin – Chipciu, N. Stanciu, Mitriță – Țucudean
Rezerve: Niță, R. Benzar, Toșca, T. Băluță, Stoian, Maxim, Rotariu, Keșeru, Fl. Tănase, Drăguș
Antrenor: Cosmin Contra

Arbitru: Francois Letexier (Franța) / A1: Cyril Mugnier (Franța) / A2: Mehdi Rahmouni (Franța)
Stadion: LFF (Vilnius, 5.067 locuri)

Cosmin Contra îl va titulariza în centrul apărării pe Gabi Tamaș, cel care se întoarce la națională după o pauză îndelungată. O altă schimbare importantă pregătită de selecționer este în flancul drept al apărării, unde Cristi Manea va intra în locul lui Benzar. 

Deși se gândea la un moment dat să înceapă cu doi atacanți, cel mai probabil „Guriță” va miza doar pe Claudiu Keșeru, urmând ca Țucudean să fie trimis pe teren în repriza secundă. 

România e pe locul 3 în clasamentul grupei, iar o victorie i-ar duce pe „tricolori” pe unul dintre primele două locuri, având în vedere că Muntenegru și Serbia se întâlnesc în meci direct.

LITUANIA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Iată cele două echipele probabile: 

Lituania: Setkus – Lasickas, Leimonas, Klimavicius, Sernas – Verbikcas, Zulpa – Slivka, Vorobjovas, Novikovas – Cernych
Rezerve: Zubas, Bartkus, Janusevskis, Jankuskas, Kazlauskas, Paulius, Kuklys, Slavickas, Borovskij, Romanovskij, Barvykas
Antrenor: Edgaras Jankauskas

România: Tătărușanu – Cr. Manea, Tamaș, Săpunaru, Bancu – P. Anton, R. Marin – Chipciu, N. Stanciu, Mitriță – Keșeru
Rezerve: Pantilimon, Fl. Niță, R. Benzar, Toșca, T. Băluță, Stoian, Al. Maxim, Fl. Tănase, Țucudean, Drăguș
Antrenor: Cosmin Contra

Arbitru: Francois Letexier (Franța) / A1: Cyril Mugnier (Franța) / A2: Mehdi Rahmouni (Franța)
Stadion: LFF (Vilnius, 5.067 locuri)

CLASAMENTUL GRUPEI:

Muntenegru 2 1 1 0 2-0 4p
Serbia 2 1 1 0 3-2 4p
ROMÂNIA 2 0 2 0 2-2 2p
Lituania 2 0 0 2 0-3 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 11 octombrie | Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)
• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. 

LITUANIA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Franţa care îl va avea la centru pe François Letexier. Acesta a condus în septembrie jocul U21 dintre România şi Bosnia-Herţegovina, la Ovidiu, scor 2-0. Letexier va fi ajutat de conaţionalii Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni – asistenţi, Amaury Delerue, Nicolas Rainville – adiţionali, Nicolas Danos – al patrulea oficial.

Lituania şi România s-au întâlnit de 11 ori până acum în istorie. Palmaresul este favorabil României: 10 victorii şi un singur eşec, golaveraj 19-6.

Ultima întâlnire: România – Lituania 1-0, martie 2016, la Giurgiu. A marcat Nicolae Stanciu, la debutul său pentru echipa naţională.

Singurul eşec: România – Lituania 0-3, septembrie 2008, la Cluj-Napoca.

Antrenorul Lituaniei, Edgaras Jankauskas, 43 de ani, fost internaţional cu 56 de selecţii (10 goluri), a convocat un lot format din 11 jucători din campionatul intern, completat cu jucători din Belarus, Rusia, Israel, Polonia, Azerbaijan, Kazahstan, Scoţia, Uzbekistan, Thailanda.

Imediat după joc, tricolorii vor reveni în ţară pentru a pregăti următorul joc din Liga Naţiunilor: România – Serbia, duminică, 14 octombrie, ora 16:00, Arena Naţională.

LITUANIA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. UEFA a mărit premiile pentru Liga Naţiunilor

UEFA a anunţat, miercuri, că a mărit premiile pentru echipele participante la prima ediţie a Ligii Naţiunilor. În Divizia C, eşalonul în care evoluează Românie, fiecare echipă va primi 1,125 de milioane de euro, în creşte cu 50 la sută, de la 750.000 de euro, suma anunţată iniţial. În plus, fiecare dintre câştigătoarele celor patru grupe va mai primi încă 1,125 de milioane de euro, după aplicarea aceleiaşi cote de creştere.

Premiile pentru fiecare divizie valorică sunt diferite, la Divizia A fiind 2,25 de milioane de euro (atât pentru câştigătoare, cât şi pentru fiecare participantă), la Divizia B, 1,5 milioane de euro, iar la Divizia D, 750.000 de euro.

Câştigătoarea Ligii Naţiunilor, stabilită dintre învingătoarele celor patru grupe din Divizia A, va primi în total 10,5 milioane de euro (4,5 milioane de euro din grupă plus 6 milioane de euro), echipa finalistă – 9 milioane de euro, locul 3 – 8 milioane şi locul 4 – 7 milioane.

Decizia de a mări premiile a fost luată de Comitetul Executiv al UEFA, pe baza situaţiei financiare solide a forului europen, rezultată după Euro-2016.

România face parte din Grupa a IV-a a Diviziei C a Ligii Naţiunilor. „Tricolorii” sunt deocamdată pe locul 3 în grupă, după două remize. Ei vor întâlni, joi, de la ora 21.45, reprezentativa Lituaniei, la Vilnius, în etapa a III-a.

 a spus Nicolae Stanciu la conferința de presă premergătoare antrenamentului.

„Intrăm pe teren cu gândul de a câștiga fiecare meci. Indiferent de adversar, căruia, desigur, îi acordăm respectul de rigoare. Nu trebuie să mai facem pași greșiți. Cu o victorie în fața Lituaniei, duminică putem juca pentru primul loc în grupă, contra Serbiei. Alături de suporterii noști suntem mult mai puternici!”, a declarat selecționerul Cosmin Contra.

Ionuț Nedelcearu este singurul jucător indisponibil din lotul deplasat la Vilnius, acesta ispășind joi a doua etapă (și ultima) de suspendare în urma eliminării din meciul naționalei U21 din Portugalia, din luna septembrie.

Meciul Lituania – România se joacă joi, 11 octombrie, de la ora 21:45, și va fi transmis în direct la Pro TV.

Imediat după joc, tricolorii vor reveni în țară pentru a pregăti următorul joc din Liga Națiunilor: România – Serbia, duminică, 14 octombrie, ora 16:00, Arena Națională.

Lista jucătorilor convocați pentru cele două meciuri este următoarea:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 53/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 13/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 4/1), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 29/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 13/0), Gabriel Tamaș (Hapoel Haifa, 65/3), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 2/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 Club Sportiv, 5/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 12/1), Tudor Băluță (FC Viitorul, 1/0), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 5/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 37/4), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 7/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 24/9), Alexandru Maxim (Mainz, 30/2), Alexandru Mitriță (U Craiova 1948 Club Sportiv, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 3/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 25/6), George Țucudean (CFR Cluj, 6/2), Denis Drăguș (FC Viitorul, 1/0)

S-au jucat:

• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)
• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)

Clasamentul grupei:

Muntenegru 2 1 1 0 2-0 4
Serbia 2 1 1 0 3-2 4
ROMÂNIA 2 0 2 0 2-2 2
Lituania 2 0 0 2 0-3 0

Programul următoarelor meciuri:

• 11 octombrie | Lituania – RomâniaMuntenegru – Serbia (ora 21:45)
• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

Despre formatul Ligii Națiunilor:

• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

Lituania – România LIVE STREAM, în grupa IV din Liga Natiunilor 2018

România a început parcursul în grupa a IV-a a Ligii Națiunilor pe propriul teren. Tricolorii au jucat la Ploiești, fără spectatori, într-o partidă în care n-au reuşit să marcheze. 0-0 a arătat tabela de marcaj la finalul celor 90 de minute. Mai mult de atât, nici jocul elevilor lui Cosmin Contra nu a fost unul prea strălucit. Tricolorii n-au ieșit din șahul etern al Muntenegrului.

A urmat o deplasare dificilă, la Belgrad. Serbia a atacat încă din startul partidei și a condus de două ori, dar tricolorii au reușit să revină de fiecare dată. A fost un 2-2 care a dat speranțe României, în special datorită jocului prestat. Elevii lui Contra au avut momente bune în care au pus presiune pe adversar și au construit cu dezinvoltură. Cu două puncte obținute după primele două jocuri, România se află momentan pe locul 3 în grupă.

Adversarul din această seară, Lituania, este pe ultima poziție în grupă. A pierdut ambele partide disputate până acum și pare de departe outsider într-o luptă mult prea mare. De altfel, încă de la început, lituanienii au spus că nu emit pretenții să câștige grupa, dar vor lupta pentru fiecare punct în parte.