CSU CRAIOVA – FCSB 2-1. Victorie pentru Ilie Balaci!

Universitatea Craiova o învinge după 16 ani pe FCSB, în ziua când s-a stins Balaci.

21 oct. 2018, 16:29
CSU CRAIOVA – FCSB 2-1. Victorie pentru Ilie Balaci!

Universitatea Craiova a învins-o pe FCSB (ex-Steaua) cu scorul de 2-1 (0-1), după o pauză de 16 ani, pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Bănie, în etapa a 12-a a Ligii I de fotbal, duminică, zi în care s-a stins Ilie Balaci, marele jucător al Craiovei Maxima.

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului idol din Bănie, dar Universitatea a început rău meciul, fiind condusă din min. 8, când mingea respinsă de portarul Mirco Pigliacelli la şutul lui Florinel Coman a intrat în poartă din Renato Kelic. Clubul craiovean anunţase că în minutul 8 jocul va fi oprit şi i se va aduce un omagiu lui Ilie Balaci, fostul purtător al tricoului cu numărul 8 la Universitatea, dar momentul solemn a avut loc după golul oaspeţilor, când suporterii au aprins lumânări în tribune şi au aruncat cu flori pe gazon.

Universitatea nu a reuşit să lege jocul în prima repriză, dar după pauză s-a dezlănţuit şi a reuşit să egaleze prin bosniacul Elvir Koljic (50), bine angajat de Cristian Bărbuţ, iar Matteo Fedele a marcat al doilea gol al gazdelor, cu un şut de la 24 de metri, după o pasă de la paraguayanul Cesar Meza Colli, care a debutat în acest meci.

Universitatea a ratat şi un penalty prin Elvir Koljic (88), apărat de portarul Cristian Bălgrădean (ex-Universitatea). Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un henţ al lui Junior Morais (86), pe linia porţii, brazilianul fiind eliminat.

Jucătorii Universităţii au evoluat cu banderole negre pe braţe, în faţa a 30.000 de spectatori.

Bălgrădean a căzut pe gazon în min. 40, acuzând faptul că a fost lovit în cap de un obiect aruncat din tribună.

FCSB este la al doilea eşec consecutiv în campionat, după 0-1 cu Concordia Chiajna.

Universitatea e neînvinsă de patru etape, în care a reuşit două victorii şi două egaluri.

CSU CRAIOVA – FCSB 2-1

Min. 87, penalty şi cartonaş roşu pentru Junior Moraes. Ratează Koljic!

Min. 71: GOOOOOOOL Craiova, Fedele aduce oltenii în avantaj.

Min. 50: GOOOOOOOOOL Craiova, Koljic marchează al şaselea său gol

Min. 8: Gol FCSB! Oaspeţii deschid scorul fix în minutul al 8 – numărul pe care Ilie Balaci îl purta pe tricou – în urma unui autogol al lui Renato Kelic. Florinel Coman l-a driblat în stânga pe Martic, a intrat în centru şi a şutat, iar Pigliacelli a respins balonul în direcţia lui Kelic, care a deviat balonul în propria poartă.

Dică nu va avea la dispoziție 4 jucători importanți: Bălașa, Al. Stan, Momcilovici,Pintilii (accidentați). De partea cealaltă, la olteni Cicâldău e suspendat, iar Bic e accidentat.

ECHIPELE DE START

CS U Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelici, Martici – Bărbuț, Fedele, Mateiu, Bancu – Mihăilă, Koljic, Mitriță
Rezerve: I. Popescu – Meza Colli, Rocha, T. Terreira, I. Briceag, K. Markovic, A. Burlacu
Antrenor: Devis Mangia

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planici, Filip, Morais – Nedelcu, Ov. Popescu – Fl. Tănase, D. Man, Fl. Coman – Gnohere
Rezerve: A. Vlad – F. Teixeira, Zlatinski, M. Roman, O. Moruțan, Rusescu, Jakolis
Antrenor: Nicolae Dică

 

CLASAMENT ACTUALIZAT

 Noua arenă din Bănie este gata să găzduiască un nou meci care se anunţă spectaculos. În această etapă, Craiova se confruntă cu rivala FCSB, în faţa căreia are însă un complex. Ambele echipe sunt într-o perioadă delicată şi atât Mangia, cât şi Nicolae Dică au motive să-şi facă din nou griji pentru postul lor.

Craiova are două egaluri consecutive, unul la CFR Cluj, urmat însă de un 1-1 cu Hermannstadt, chiar pe teren propriu. În colţul celălalt este Nicolae Dică, cel care în etapa trecută a pierdut surprinzător cu 1-0 în faţa Chiajnei, tot acasă.

LIVE VIDEO CSU Craiova – FCSB. Oltenii şi complexul FCSB

Oltenii întâlnesc în derby-ul din această etapă o echipă pe care n-au mai învins-o de 16 ani. Ultima victorie a Craiovei în faţa FCSB-ului a fost pe 1 septembrie 2002, când s-a impus cu 3-1. De atunci, Craiova n-a mai reuşit să câştige, indiferent de forma prin care a trecut. Gică Craioveanu este de părere că a sosit momentul să se termine acest blestem:

„Trebuie să-l spargem odată şi odată. Eu zic că acasă suntem o echipă diferită, mai puternică […] Sper că şi gazonul să fie recuperat cât de cât, dar consider că nici FCSB nu e la un nivel extraordinar şi de aceea am încredere în băieţi. Sunt convins că o să facem un meci mare şi vom câştiga”, a spus fostul mare atacant român.

LIVE VIDEO CSU Craiova – FCSB. Colegi la naţională, adversari în weekend

CS U Craiova şi FCSB au dat nu mai puţin de nouă jucători la naţionalele de seniori şi tineret. Oltenii au fost reprezentaţi de Cicâldău (la U21), Bancu şi Mitriţă (la seniori), în timp ce FCSB i-a avut la naţionale pe Man, Moruţan, Nedelcu, Coman (toţi la U21), Romario Benzar şi pe Florin Tănase (la seniori).

Numărul mare de internaţionali ar putea avea însă efect de bumerang. „Tricolorii mici” ar putea veni cu un moral excelent după calificarea la EURO 2019, dar, în acelaşi timp, există riscul să dea semnea de oboseală. Aici, Nicolae Dică ar putea avea mai multe bătăi de cap, deoarece a avut şase jucători la loturile de seniori şi de tineret.

Moruţan este însă încrezător că FCSB va reuşi o nouă victorie cu Craiova: „Mergem la Craiova încrezători. Trebuie să uităm episodul Chiajna. E un meci, trebuie să ne ridicăm moralul. Mergem acolo să facem meci bun şi să luăm 3 puncte”.

CSU CRAIOVA – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT, TELEKOM, LOOK TV. 

UPDATE 12:42. Marele meci dintre Craiova și FCSB se va juca în această seară, de la ora 21:00, așa cum era programat inițial. ”N-am cerut amânarea, se va juca. În momentele de criză și de durere maximă, familia Olteniei știe să se adune”, a spus Marcel Popescu, președintele celor de la Craiova, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, la Digi Sport Matinal.

UPDATE 12:22: Meciul dintre Craiova și FCSB ar putea fi amânat. Mihai Stoica a anunțat că FCSB va fi de acord cu orice decizie va lua LPF.

”Noi nu putem decât să fim de acord cu orice se decide. Dacă se consideră că nu ar trebui să se joace în memoria lui Ilie, suntem de acord. E prea mare tragedie”, a spus Mihai Stoica, la Digi Sport Matinal.

CSU CRAIOVA – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT, TELEKOM, LOOK TV. Moartea fulgerătoare a celui care a fost Ilie Balaci a picat ca un trăsnet peste Craiova și nu numai. Inclusiv fotbaliștii celor de la U Craiova 1948 au rămas fără glas când au aflat terifianta veste. Imediat, s-a luat în calcul inclusiv amânarea partidei, dar până la urmă oficialii grupării din Bănie, împreună cu staff-ul tehnic al echipei, condus de Devis Mangia, au decis ca marele meci să se dispute așa cum era programat inițial. Mai mult, jucătorii vor să profite de ocazie și să-i aducă un ultim omagiu pe terenul de fotbal celui cunoscut și sub apelativul „Minunea Blondă”.

Fotbaliștii olteni au vrut, într-o primă fază, să evolueze contra roș-albaștrilor în tricourile negre, cele de deplasare, în semn de doliu. S-a renunțat însă la această idee, datorită faptului că regretatul Ilie Balaci a disputat peste 90% din meciurile jucate pentru „Știința” în tricoul alb.

Într-un final, s-a decis ca jucătorii să intre pe teren în tricouri negre, special, după care vor rămâne în echipamentul alb. Pe toată durata partidei, elevii lui Mangia vor purta banderole negre pe mână.

Ce se va întâmpla în minutul 8 al meciului Craiova – FCSB

În minutul 8 al partidei de pe „Ion Oblemenco” meciul va fi oprit, iar flori vor fi aruncate pe teren de către zecile de mii de fani care vor fi prezenți pe arenă.

„N-am cerut amânarea, se va juca. În momentele de criză și de durere maximă, familia Olteniei știe să se adune”, a spus Marcel Popescu, președintele celor de la Craiova, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, la „Digi Sport Matinal”.