Simona Halep, victorie spectaculoasă la Doha. A pierdut doar trei game-uri cu Makarova

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Doha, după ce a învins-o cu 6-3, 6-0 pe jucătoarea rusă Ekaterina Makarova.

14 feb. 2018, 11:36
Simona Halep, victorie spectaculoasă la Doha. A pierdut doar trei game-uri cu Makarova

Meciul Simona Halep – Ekaterina Makarova a durat 73 de minute, iar în optimile de finală jucătoarea noastră va juca împotriva letonei Anastasija Sevastova. Baltica, la rândul său, nu a avut probleme să se califice în turul următor, trecând cu 6-4, 6-1 de japoneza Naomi Osaka, pe care şi Halep a învins-o la Australian Open.

Este prima victorie obţinută de Halep în echipamentul noului sponsor, Nike, care a înlocuit Adidas.

Deşi a avut probleme la serviciu, punând în teren prima minge doar în 50 la sută din cazuri, Halep a avut procentaje bune la punctele obţinute cu ambele servicii (72%, respectiv 55%).

Halep a început foarte bine şi a condus cu 3-0, iar apoi cu 5-1, dar nu a reuşit să încheie setul imediat, pierzându-şi serviciul, pentru ca Makarova să se apropie la 5-3. Halep a fructificat doar a treia minge de set (6-3), după ce a salvat o minge de break.

Simona a dominat actul secund categoric, după ce a salvat patru mingi de break în ghemul al doilea.

Halep are acum 4-2 cu Makarova în meciurile directe, Simona abandonând la precedenta confruntare, anul trecut, în sferturi la Washington.

Românca şi-a asigurat un cec de 33.750 dolari şi 105 puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe letona Anastasija Sevastova (27 ani, 15 WTA), victorioasă cu 6-4, 6-1 în faţa japonezei Naomi Osaka. Halep are 5-3 cu baltica în confruntările directe, ultimele patru meciuri încheindu-se cu victoriile sale, în minimum de seturi.