CM 2018. Nigeria a spart gheata. A învins-o pe Islanda şi i-a redat Argentinei speranţele de calificare în optimi

CM 2018. Nigeria a obţinut prima sa victorie la Cupa Mondială din Rusia, 2-0 cu Islanda, şi s-a instalat pe locul doi al grupei D. Ambele goluri au fost marcate în repriza secundă de Ahmed Musa, jucătorul lui Leicester, dar la scorul de 2-0 islandezii au ratat o lovitură de la 11 metri.

22 iun. 2018, 14:08
CM 2018. Nigeria a spart gheata. A învins-o pe Islanda şi i-a redat Argentinei speranţele de calificare în optimi

CM 2018. Meciul Nigeria-Islanda a căpătat o importanţă deosebită după rezultatul de joi seara al Argentinei, 0-3 cu Croaţia. Gândul că le-ar putea lua locul sud-americanilor în optimi, i-a copleştit parcă pe islandezi, la Volgograd. Victoria în faţa Nigeriei le-ar fi asigurat insularilor calificarea în proporţie de 99,99%, golaverajul Argentinei fiind foarte slab, însă Islanda a fost departe de victorie. A fost departe de jocul cu care ne-a obişnuit şi crisparea li se putea citi jucătorilor pe chip.

Nigeria-Islanda a fost un meci decis de nebunia frunoasă a africanilor, care au zburdat pe teren în repriza secundă şi au făcut floricele cu mingea. Ahmed Musa a marcat două goluri superbe şi a transmis un avertisment către viitoarea adversară, Argentina, cu care Nigeria va juca finala pentru optimi. 

Clasament grupa D:

1. Croaţia  2 2 0 0 5:0 6
2. Nigeria 2 1 0 1 2:2 3
3. Islanda 2 0 1 1 1:3 1
4. Argentina 2 0 1 1 1:4 1

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 88 Ocazie mare Islanda, Uzoho respinge şutul pe jos al lui Finnbogason!

Min. 83 Islanda ratează un penalty decis de VAR! Gylfi Sigurdsson a tras peste poartă! Rămâne 2-0 pentru Nigeria!

Min. 75 GOOOL Nigeria! Ahmed Musa îi ridiculizează pe fundaşii islandezi, îl driblează şi pe portar şu marchează nestingherit. 2-0 pentru Nigeria!

Min. 74 Bară Ahmed Musa! Portarul Holldorsson era bătut dar a fost salvat de transversală!

Min. 72 Ocazie mare a Nigeriei, în urma unui corner. Balogun reia cu capul puţin peste transversală.

Min. 66 Victor Moses şutează de la marginea careului, dar balonul zboară la câţiva centimetri peste bară.

Min. 57 Mare ocazie de 2-0 pentru Nigeria! Şutul lui Ndidi este deviat de un islandez. mingea se duce sub bară de unde este respinsă cu un reflex de Holldorsson!

Min. 49 GOOOL Nigeria. Contraatac pe dreapta purtat de Victor Moses, care centrează la marginea careului mic, iar preluarea lui Ahmed Musa este perfectă, cu exteriorul piciorului drept. Nigerianul marchează apoi impecabil, 1-0! 

Min.46 A început repriza secundă a meciului Nigeria-Islanda.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 45 Ocazie mare Islanda! Lovitură liberă de pe dreapta, centrare înaltă în careu, iar Finbogason reia cu şoldul puţin pe lângă bară.

Min. 34 Una din rarele acţiuni finalizate cu şut la poartă. Mingea ajunge cu noroc la Bjarnasson, care reia din vole, din 14 metri, dar balonul trece peste poartă.

Min. 23 Concluziile după prima jumătate a reprizei indică o uşoară superioritate a africanilor, care au şi o posesie superioară, 51%.

Min. 6 Acelaşi Gylfi Sigurdsson trage de la 18 metri, plasat, dar Uzoho reţine. A fost o pasă foarte bună a lui Finnbogason.

Min. 3 Lovitură liberă de la 25 de metri pentru Islanda, Gylfi Sigurdsson prinde poarta, dar şutul său e respins în corner de portarul Nigeriei!

Toate cele 5 victorii ale Nigeriei la Campionatele Mondiale au fost obţinute în faţa unor naţionale europene, cea mai recentă cu Bosnia-Herţegovina, la CM 2014. Aşadar, astăzi e o bună oportunitate pentru Super-Vulturi.

Min. 1 A început meciul de la Volgograd.

LIVE TVR NIGERIA ISLANDA CM 2018 LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR. Echipele de start în meciul NIGERIA – ISLANDA

NIGERIA: Uzoho – Omeruo, Ekong, Balogun – Obi Mikel – Moses, Etebo, Ndidi, Idowu – Musa, Iheanacho. Antrenor: Rohr Gernot

ISLANDA: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson – Gislason, Gunnarsson, G. Sigurdsson, Bjarnason – Bodvarsson, Finnbogason. Antrenor: Hallgrimsson Heimir

LIVE TVR NIGERIA ISLANDA CM 2018 LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR. Nigeria, la a şasea sa Cupă Mondială, şi Islanda, debutantă la o astfel de competiţie, s-au înfruntat o singură dată, în 1981, într-un meci amical la Reykjavik, câştigat cu 3-0 de gazde. NIGERIA ISLANDA, meci contând pentru etapa a doua din GRUPA D de la CM 2018, se joacă, vineri, la Volgograd, de la ora 18:00, LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR.

CLASAMENT GRUPA D

LIVE TVR NIGERIA ISLANDA CM 2018 LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR. O victorie a celor din ISLANDA cu NIGERIA ar face ca Argentina să fie aproape de eliminare! Pentru Islanda, cea mai mică țară calificată în istorie la un Mondial, calificarea ar reprezenta un lucru absolut fabulos. După ce la Euro 2016 au ieșit din grupe și au eliminat Anglia în optimile de finală, islandezii pot acum să trimită acasă Argentina. Primul pas ar fi însă o victorie sau măcar un egal cu Nigeria. LIVE TVR NIGERIA ISLANDA CM 2018 LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR.

LIVE TVR NIGERIA ISLANDA CM 2018 LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR.Echipele probabile la meciul NIGERIA – ISLANDA

NIGERIA: Uzoho – Shehu, Troost-Ekong, Balogun, Idowu – Ndidi, Obi Mikel, Etebo – Moses, Ighalo, Iwobi. Selecţioner: Gernot Rohr.

ISLANDA: Halldorsson – Saevarsson, Kari Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson – Hallfredsson, Aron Gunnarsson – G. Sigurdsson, Bjarnason, Gislason – Finnbogason. Selecţioner: Heimir Hallgrimsson.

LIVE TVR NIGERIA ISLANDA CM 2018 LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR. NIGERIA ISLANDA, meci contând pentru etapa a doua din GRUPA D de la CM 2018, se joacă, vineri, la Volgograd, de la ora 18:00, LIVE STREAM ONLINE VIDEO TVR. NIGERIA, 0 puncte după un meci, şi ISLANDA, 1 punct după un meci, sunt în grupă cu Croaţia, 6 puncte după două meciuri, şi Argentina, 1 punct după două meciuri. TVR transmite, vineri, de la ora 18:00, NIGERIA ISLANDA LIVE STREAM ONLINE VIDEO.