Viorica Dăncilă, noul preşedinte executiv al PSD, Marian Neacşu rămâne secretar general. Cum arată noua conducere a PSD

Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD, iar Marian Neacşu îşi păstrează funcţia de secretar general, potrivit România TV. Deşi anunţase zilele trecute că nu va cere un vot de încredere la Congresul partidului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut o reconfirmare verbală a şefiei sale, care a fost urmată de aplauzele zgomotoase ale delegaţilor. Congresul PSD nu a fost lipsit de tensiuni. Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv, nemulţumiţi fiind de faptul că nu au fost lăsaţi să-şi susţină discursurile în faţa delegaţilor prezenţi în sală înainte de începerea votului. Scandal a fost şi în afara Sălii Palatului, unde mai mulţi oameni au protestat împotriva PSD. Trei persoane au fost ridicate de jandarmi, duse la poliţie şi amendate pentru tulburarea liniştii publice.

RomaniaTV.net
10 mart. 2018, 04:30

UPDATE: Noua conducere a PSD şi lista completă a vicepreşedinţilor:

Preşedinte executiv: Viorica Dăncilă

Secretar general: Marian Neacşu

Vicepreşedinţi:

Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti-Ilfov)

Carmen Dan şi Adrian Ţuţuianu (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Doina Pană şi Gabriel Zetea (regiunea Nord-Vest)

Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru)

Mirela Furtună şi Marian Oprişan (regiunea Sud-Est)

Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu (regiunea Sud-Vest)

Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

UPDATE: Votul la Congresul PSD s-a încheiat. Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al PSD. Marian Neacşu rămâne secretar general al PSD.

Viorica Dăncilă a obţinut 2880 voturi, în timp ce Ecaterina Andronescu a primit 541 voturi şi Nicolae Bănicioiu 292 voturi.

Marian Neacşu a fost reales secretar general cu 3063 voturi. Contracandidatul său, Codrin Ştefănescu a obţinut 668 voturi.

Anunţul rezultatelor votului a fost făcut în sala aproape goală, delegaţii grăbindu-se să plece spre case, unde având de mers multe ore cu autocarele. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la finalul Congresului PSD, că alegerile s-au finalizat printr-un vot corect şi democratic, afirmând că oricine va mai vrea să discute despre cele întâmplate nu mai poate face în interiorul PSD.

„Îmi doresc foarte mult ca după acest Congres toată lumea să înţeleagă şi după spiritul acestui Congres, după atitudinea delegaţilor la Congres, să înţeleagă că marea masă a partidului nu mai acceptă acţiuni care să aducă atingere sau să reprezinte atacuri ale unor membri de partid împotriva acestui partid. Avem obiective mult prea importante, o responsabilitate majoră pentru această naţiune şi nu mai putem continua să comentăm, să dăm răspunsuri la tot felul de afirmaţii, care nici măcar nu pot fi considerate acuzaţii”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă a alegerile au fost corecte în condiţiile în care votarea a început de ora anunţată şi înainte ca toţi candidaţii să îşi susţinp discursurile.

Liviu Dragnea a afirmat că oricine va mai vrea să discute despre cele întâmplate nu mai poate face acest lucru în interiorul PSD.

„Nu vreau să comentez cine de ce a candidat, de ce nu a candidat, este foarte bine. Am susţinut şi am propus şi colegii mei au fost de acord să trecem peste orice condiţii şi oricine a dorit să candideze şi să poată candida. Este un vot democratic, corect, pe care l-a dat fiecare delegat fără să îi fie impus de cineva şi cu asta s-a închis. Alegerile s-au finalizat astăzi şi oricine mai vrea să mai discute despre aceste lucruri nu cred că mai poate face asta în interiorul partidului”, a spus Dragnea. 

Viorica Dăncilă, replică pentru Andronescu şi Bănicioiu  

Noii vicepreşedinţi ai PSD:

Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti-Ilfov)

Carmen Dan şi Adrian Ţuţuianu (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Doina Pană şi Gabriel Zetea (regiunea Nord-Vest)

Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru)

Mirela Furtună şi Marian Oprişan (regiunea Sud-Est)

Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu (regiunea Sud-Vest)

Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

 

UPDATE Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu S-AU RETRAS

Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, ambii candidaţi pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, au părăsit, sâmbătă, congresul extraordinar al partidului, pentru că nu li s-a permis să-şi ţină discursurile de susţinere a candidaturilor înainte ca delegaţii să înceapă să voteze. Bănicioiu afirmând că asistă „la un simulacru de alegeri”.

 

UPDATE Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor la Congresul PSD, Claudiu Manda, a anunţat că se pot ţine discursuri de către candidaţi, deşi a început votarea şi că, dacă se retrage vreun candidat, nu se pot retipări buletinele.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a criticat organziarea congresului, spunând că nu este normal să nu fie lăsaţi să îşi susţină discursurile, trecându-se direct la vot.

UPDATE 15.30 Votul pentru cele 18 funcţii de conducere din PSD în cadrul Congresului a început. Scandal după ce candidaţii nu au mai fost lăsaţi să ţină discursuri

Deşi în programul iniţial erau prevăzute şi discursuri ale candidaţilor, acestea nu au mai avut loc. Între participanţii la congres circulă zvonuri că aceştia ar putea să le vorbească participanţilor în timpul votului.

După discursul de o oră şi jumătate al lui Liviu Dragnea şi după discursul premierului Viorica Dăncilă, la congres s-a luat o scurtă pauză. Apoi, s-a trecut direct la vot.


UPDATE Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a anunţat, sâmbătă, că nu va concura pe aceeaşi funcţie cu fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, adăugând că au o strategie în acest sens.

”Eu cu doamna Andronescu nu o să concuram pe aceleaşi funcţii. (…) Îi rog pe oameni să aibă încredere, că suntem serioşi şi ştim ce avem de făcut. Va candida doar unul. (…) Ne-am făcut o strategie foarte bună”, a spus Bănicioiu, la Sala Palatului.


UPDATE Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, sâmbătă, la Congresul PSD o reconfirmare verbală a şefiei sale, care a fost urmată de aplauzele zgomotoase ale delegaţilor, liderul PSD cerându-le acestora să nu se îndoiască „niciodată”.

„Vreţi să continuăm? Aveţi curaj? Aveţi curaj să rezistaţi la ceea ce se va întâmpla în continuare? Nu aveţi ezitări? Vreţi să mergem împreună? Şi că pun o ultimă întrebare – unii mi-au zis să nu o pun, alţii mi-au zis să o pun, până la urmă suntem între noi: Vreţi să mai fiu în continuare preşedintele vostru?”, i-a întrebat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe delegaţii prezenţi la Congres, la finalul discursului său care a durat aproximativ o oră.

În replică, cei peste 4.000 de delegaţi prezenţi la Congresul PSD au aplaudat zgomotos.

„Atunci aşa va fi. Şi să nu vă îndoiţi niciodată!”, a spus Dragnea în aplauzele sălii.

UPDATE Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că defăimarea propriei ţări este o faptă foarte gravă, care expune România la riscuri, iar PSD va apăra suveranitatea statului, inclusiv printr-o lege. Liderul PSD a mai afirmat că PSD şi ALDE vor duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor penale şi că vor iniţia legi noi pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii.

Dragnea: Vom întări Parteneriatul cu SUA. Ministrul de Externe să facă rapid propunerea de ambasador pentru Israel

Liviu Dragnea: Vom duce până la capăt modificarea legilor justiţiei şi a codurilor. Vom da legi noi pentru servicii

UPDATE Neacşu: Suntem şi vom rămâne o echipă; femeile au găsit în PSD un partid fără prejudecăţi

PSD este şi va rămâne o echipă, cea mai performantă, care va continua să aducă românii în clasa de mijloc şi să aducă milioanele de concetăţeni plecaţi în lumea largă acasă, a declarat sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, secretarul general, Marian Neacşu.

„Noi, PSD, suntem cel mai mare, cel mai important, cel mai profesionist şi cel mai performant partid al ţării. Am ajuns aici împărtăşind idealuri şi crezuri comune, pentru binele concetăţenilor noştri şi al ţării noastre. Am fost solidari, ne-am organizat muncind umăr la umăr. Am fost, suntem şi rămânem echipa cea mai mare şi performantă a PSD. Suntem reuniţi la Congresul extraordinar pentru a stabili bazele viitoarelor noastre victorii. Acest congres al nostru reprezintă temeila deciziilor care ne vor asigura guvernarea şi ne vor configura strategia publică în competiţiile care vor să vină. Au trecut mai bine de doi ani de la ultimul congres – doi ani buni pentru partid şi mai ales pentru ţară (…), ne-am asumat decizii dificile, unele dureroase, unele în premieră politică, dar rezultatele guvernării noastre sunt spectaculoase: România are cea mare mare creştere economică din lume – 7%”, a susţinut Neacşu.

El a susţinut că PSD ”este forţa binelui” şi reprezintă un partid fără prejudecăţi în ceea ce priveşte femeile.

UPDATE Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, sâmbătă, la Congresul PSD, că preşedintele Klaus Iohannis nu va câştiga al doilea mandat şi că „îşi va semna sentinţa” atunci când va ieşi într-o conferinţă de presă şi va anunţa că nu o revocă din funcţie pe şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Călin Popescu Tăriceanu a amintit şi de „circul” făcut de preşedintele Klaus Iohannis la numirea premierului PSD-ALDE anul trecut şi că PSD şi ALDE sunt într-o cursă împotriva ”statului paralel”.

UPDATE Preşedintele PES, Serghei Stanişev, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că majoritatea partidelor din Europa pot doar spera de rezutatul obţinut de PSD, în alegeri, sub conducerea lui Liviu Dragnea, afirmând că demersul PSD de a susţine o femeie pentru funcţia de premier este ”remarcabil”.

UPDATE. Congresul PSD în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi, a început.

La reuniune este prezent Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, comisarul european pentru Politici regionale, Corina Creţu, europarlamentari, parlamentari, liderii organizaţiilor judeţene.

Reuniunea a debutat pe acordurile piesei „Odă Bucuriei” varianta mixată, în timp ce Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Gabriela Firea, însoţiţi de membri din conducerea PSD i-au salutat pe cei prezenţi în sală. Ulterior, a fost intonat Imnul Naţional al României.

UPDATE Actualul preşedinte executiv al PSD, Niculae Bădălău, a spus, sâmbătă, că pentru el desemnarea în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional este „o sarcină” şi că el nu face compromisuri. Bădălău a precizat că îi susţine pe Viorica Dăncilă şi pe Marian Neacşu.

UPDATE 10.45 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la Sala Palatului.

UPDATE 10.40 Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi îndeamnă pe participanţii la congresul PSD la înţelepciune, la calm, la colegialitate şi să nu uite că vine şi ziua de luni şi să nu rupă rupă punţile dintre ei, pentru că vor deconta împreună.

UPDATE 10.35  Viorica Dăncilă, înainte de Congresul PSD: Am emoţii la fel ca toţi ceilalţi

Premierul Viorica Dăncilă, candidat la funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat, sâmbătă, înaintea Congresului partidului, că are emoţii, punctând că cei care vor decide sunt social-democraţii din teritoriu.

UPDATE 10.30 Protest anti-PSD înainte de Congres în faţa Sălii Palatului. Mai multe persoane s-au adunat sâmbătă în faţa clădirii unde are loc Congresul PSD şi scandează împotriva partidului, a lui Liviu Dragnea şi a Guvernului. În urma unor incidente, jandarmii au ridicat mai multe persoane şi le-au băgat în dubă.

PSD se reuneşte astăzi în Congresul extraordinar, convocat în urmă cu mai puţin de o lună. Deşi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului mai aveau mandat încă un an şi jumătate, s-a decis organizarea de alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi, însă nu şi pentru preşedintele partidului. Pentru cele 18 funcţii candidează 23 de social-democraţi.

Aproape 4.000 de delegaţi sunt aşteptaţi la congresul care va începe la ora 11.00, la Sala Palatului. Participanţii trebuie să aprobe modificarea Statutului PSD, astfel încât în BPN să fie 16 vicepreşedinţi, câte doi – un bărbat şi o femeie – pe fiecare regiune.

Toţi delegaţii vor vota preşedintele executiv şi secretarul general, cele mai mari şanse avându-le Viorica Dăncilă şi Marian Neacşu, care sunt susţinuţi de Liviu Dragnea. Pentru vicepreşedinţi, delegaţii vor vota pe regiuni, iar pentru majoritatea funcţiilor există un singur candidat.

Preşedintele partidului rămâne Liviu Dragnea, pentru această funcţie nefiind organizate alegeri. De asemenea, deşi iniţial Liviu Dragnea a susţinut că doreşte să ceară un vot de reconfirmare în funcţie la congres, în cele din urmă a spus că nu mai are de ce să ceară acest vot, pentru că organizaţiile judeţene au adoptat rezoluţii de susţinere a sa.

Comisia de numărare a voturilor este condusă de Claudiu Manda.

În congres ar urma să fie prezentate şi unele documente programatice, care însă nu au fost dezvăluite nici membrilor Comitetului Executiv. Nu este clar dacă acestea vor viza şi justiţia. Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spunea vineri că trebuie să sea vorbească şi despre justiţie: „Documentul va face referire şi la justiţie cu siguranţă pentru că este un lucru important, îndelung discutat”. 

Discursurile vor fi ”foarte puternice şi pornite din suflet”, după cum spune Codrin Ştefănescu.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis vineri lista candidaţilor pentru funcţiile puse la bătaie în Congresul de sâmbătă. Au fost aprobate 23 de dosare, deşi numai 19 îndeplineau condiţiile de candidatură. Daniel Florea, primarul Sectorului 5, s-a retras din cursa pentru funcţia de vicepreşedinte.

Deşi nu aveau recomandarea organizaţiilor, au fost aprobate candidaturile Ecaterinei Andronescu, a lui Nicolae Bănicioiu, a lui Codrin Ştefănescu şi Cătălin Rădulescu, primele trei în unanimitate.

”Toţi cei care şi-au depus candidatura vor fi trecuţi pe buletinele de vor”, a anunţat Liviu Dragnea, după CEx al PSD.

CExN a stabilit şi preşedintele Comisiei de numărare a voturilor la congres. ”Cine să fie? Domnul Claudiu Manda”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că a fost stabilit ca fiecare candidat să aibă câte doi observatori, iar el a propus ca pentru fiecare regiune să fie minimum unul. 

„Au solicitat (membrii din CExN – n.r.) şi s-a aprobat instantaneu să fie observatori din partea candidaţilor care candidează la funcţiile naţionale. Erau stabiliţi câte doi, eu am făcut propunerea să li se aprobe cel puţin câte unul pentru fiecare regiune, doar să fie membri de partid şi delegaţi la Congres, ca să nu vină din afara partidului”, a explicat liderul social-democraţilor.

Candidaţii pentru postul de preşedinte executiv al PSD.

Pentru postul de preşedinte executiv al PSD sunt trei candidaţi: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu.

Candidaţii pentru postul de secretar general: Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că îl va propune pe Niculae Bădălău pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

 

Candidaţi pentru postul de vicepreşedinte:

Regiunea Bucureşti – Ilfov: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă

Regiunea Muntenia: Roxana Mânzatu, Adrian Ţuţuianu, Şerban Valeca şi Cătălin Rădulescu

Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu

Regiunea de Sud – Est: Lucreţia Roşca şi Marian Oprişan

Regiunea Nord – Est: Carmen Dan şi Gabriel Vlase

Regiunea Nord – Vest: Doina Pană şi Gabriel Zetea

Regiunea Vest: Natalia Intotero şi Mihai Fifor

Regiunea Transilvania – Centru: Roxana Mânzatu şi Bogdan Trif

Conform Statutului PSD, Congresul extraordinar se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv Naţional, a Grupurilor Parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puţin 16 organizaţii judeţene sau de sector ale PSD. Din acest Congres fac parte delegaţi aleşi de către Conferinţele extraordinare ale organizaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti, conform Normei de reprezentare prevăzută în statut.

Congresul extraordinar al PSD se convoacă pentru exercitarea atribuţiilor statutare, precum şi pentru următoarele situaţii: în cazul organizării alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale, la termen sau anticipate, pentru pregătirea acestora sau evaluarea rezultatelor; pentru modificarea Statutului PSD sau a Programului Politic al partidului în situaţii deosebite.

Restricţii de trafic în Capitală pentru Congresul PSD, până la ora 18.00

Circulaţia pe mai multe artere din Capitală va fi restricţionată, sâmbătă, până la ora 18.00, pentru buna desfăşurare a Congresului PSD. Brigada Rutieră anunţă că debarcarea şi îmbarcarea participanţilor se va face pe banda I pe Calea Victoriei, între Str. Ştirbei Vodă şi Aleea Kretzulescu, precum şi pe Str. Ştirbei Vodă, segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei.

”În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 10 martie a.c., se va organiza şi desfăşura un congres în incinta Sălii Palatului. Debarcarea şi îmbarcarea participanţilor se va face pe banda I pe Calea Victoriei, între Str. Ştirbei Vodă şi Aleea Kretzulescu, precum şi pe Str. Ştirbei Vodă (benzile I şi II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei”, anunţă Brigada Rutieră.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier se va restricţiona, astfel:

  • Str. Ştirbei Vodă (benzile I şi II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei, precum şi banda I  pe Str. Ştirbei Vodă, între Str. Berzei şi Str. Ion Câmpineanu, în data de 10.03.2018, între orele 08.00 – 18.00;
  • Calea Victoriei (banda I), segmentul cuprins între Str. Ştirbei Vodă şi Aleea Kretzulescu, în data de 10.03.2018, între orele 08.00 – 18.00;
  • Bd. Kiseleff (banda I), pe sensul Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, între Str. Arh. Mincu şi Piaţa Victoriei, în data de 10.03.2018, între orele 08.30 – 18.00, dacă situaţia o va impune;
  • Aleea Kretzulescu, în perioada 09.03.2018, ora 07.00 – 10.03.2018, ora 18.00;
  • Str. Ion Câmpineanu, între Str. Ştirbei Vodă şi Calea Victoriei (ambele sensuri), dacă situaţia o va impune, în funcţie de numărul participanţilor. Totodată,  în data de 10.03.2018, între orele 08.00 – 18.00, se va restricţiona  traficul rutier pe Str. Ion Câmpineanu (banda I), între Aleea Kretzulescu şi Str. Ştirbei Vodă, pe sensul de mers către Str. Luterană;

Restricţionarea parcărilor se va face cu sprijinul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi a Poliţiei Locale a sectorului 1.

Poliţiştii solicită conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, iar pietonilor să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Protest cu ouă, ulei, pâine sau carne, hârtie igienică, periuţe de dinţi, suzete şi jucării de pluş Olaf, anunţat pentru sâmbătă

Protestul este anunţat să aibă loc sâmbătă, în faţa Sălii Palatului din Bucureşti, unde se va desfăşura Congresul Extraordinar al PSD. Manifestanţii ar urma să îi aştepte pe social-democraţi la intrarea în instituţie cu pancarte pe care vor fi scrise promisiunile neîndeplinite ale PSD din programul de guvernare, precum şi cu găleţi pline cu lapte, ouă, ulei, pâine, carne sau alte alimemente care ar urma să se scumpească. Oamenii mai vor să aducă şi produse care sunt necesare în închisoare, precum pastă de dinţi, hârtie igienică şi săpun, suzete – pentru liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, dar şi o jucărie din pluş reprezentându-l pe omul de zăpadă Olaf din filmul animat „Frozen”, aluzie la Oficiul European de Lupta Antifraudă (OLAF), ale cărui investigaţii au stat la baza deschiderii dosarului penal de către DNA pe numele lui Liviu Dragnea.

„Vom avea ocazia să-i privim în ochi pe cei care ne-au minţit de aproape trei decenii şi care mai bine de un an de zile încearcă să salveze membrii partidului de închisoare, decapitând Justiţia”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului intitulat „Congresul Extraordinar al corupţilor din România”.

Potrivit organizatorilor, începând cu ora 10.30 manifestanţii îi vor aştepta pe social-democraţi într-un protest mut, cu pancarte pe care vor fi scrise promisiunile neîndeplinite ale coaliţiei din programul de guvernare, precum şi cu găleţi pline cu alimentele care ar urma să se scumpească – lapte, ouă, ulei, făină, pâine sau carne. Protestul va continua cu huiduieli şi scandări împotriva PSD. 

Produsele aduse vor fi donate după protest persoanelor nevoiaşe.

„Astfel le vom atrage atenţia că nivelul de trai din România este din ce în ce mai scăzut, că sunt incompetenţi şi că tot noi, cetăţenii de rând, ne-am săturat să fim furaţi şi că suntem sătui să ne risipească banii. Salariile nu au fost mărite după modificările codului fiscal. Corupţia şi inflaţia din România au ajuns la cote istorice, la fel şi cursul valutar (valoarea unui euro se apropie de 4.7 lei). Sunt anunţate creşteri semnificative în perioada imediat următoare la alimentele de bază. Creşteri care se datorează scumpirii carburanţilor, a instabilităţii economice, a incompetenţei şi eşecurilor guvernamentale ale PSD. Probabil că suntem singura ţară din lume care a schimbat trei guverne în decursul unui an”, se mai arată pe pagina evenimentului.

În plus, într-un gest simbolic, oamenii vor aduce hârtie igienică, pastă şi periuţă de dinţi şi săpun, produse care sunt necesare la închisoare, suzete pentru liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, ”pentru toate minciunile spuse în spaţiul public”, o cutie cu rahat turcesc pentru ministrul Justiţiei Tudorel Toader, ”pentru tot ce a spus despre Laura Codruţa Kovesi şi pentru încercările de a-i scapă pe infractori de închisoare”, precum şi o jucărie de pluş reprezentându-l pe omul de zăpadă Olaf din filmul animat „Frozen” („Regatul de gheaţă”, n.r.) pentru liderul PSD Liviu Dragnea, aluzie la Oficiul European de Lupta Antifraudă (OLAF) ale cărui investigaţii au stat la baza deschiderii de către DNA a unui dosar penal pe numele acestuia.