Şedinţă importantă la PSD: Mihai Fifor a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional. PSD ar pregăti OUG pentru „amnistie şi graţiere”

Consiliul Naţional al PSD s-a reunit duminică, la Palatul Parlamentului, în cadrul şedinţei urmând a fi validat preşedintele CN şi să fie aleşi şefii departamentelor de specialitate ale social-democraţilor. Lideri ai PSD s-au întâlnit în biroul lui Liviu Dragnea pentru a discuta despre "amnistie şi graţiere".

16 dec. 2018, 08:28
Şedinţă importantă la PSD: Mihai Fifor a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional. PSD ar pregăti OUG pentru „amnistie şi graţiere”

UPDATE: Potrivit unor informații de ultimă oră, o OUG pe amnistie și grațiere ar urma să fie dată până la 15 ianuarie. Proiectul de OUG ar fi deja redactat de ministrul justiției, Tudorel Toader, și s-ar referi la pedepse de până la 10 ani închisoare.

UPDATE: Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la ședința Consiliului Național PSD, că Guvernele conduse de Sorin Grindeanu și de Mihai Tudose au picat din cauza războiului de „gherilă” dus de președintele Klaus Iohannis împotriva PSD-ALDE.

„Sunt convins că am fi putut face mai mult și mai bine. Am fi putut face minuni daca am fi gasit in Presedinte un partener onest. Am sperat sa avem in presedinte un partener impotriva degradarii sistemului de justitie, un partener echilibrat, echidistant, care sa se gandeasca in primul rand la tara si nu in primul rand la primul mandat. Am sperat sa nu avem un al doilea Basescu. Am avut si pierderi importante in acest razboi de gherilă, două guverne, multi am fost tarati in fata procurorilor și instantelor pentru fapte pe care nu le-am comis”, a declarat Tăriceanu


UPDATE. Reuniunea Consiliului Naţional al PSD se desfăşoară duminică, la Palatul Parlamentului, având pe ordinea de zi validarea preşedintelui CN şi alegerea şefilor celor 24 de departamente de specialitate, constituite în oglindă cu ministerele din Guvern. Mihai Fifor este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, fiind aprobat, deja, într-un Comitet Executiv Naţional al PSD, ca preşedinte interimar al CN. 

ORA 16:15 A început Consiliul Naţional al PSD 

Reuniunea Consiliului Naţional al PSD a început, duminică, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a peste 600 de social-democraţi.

În cadrul reuniunii urmează să fie validat preşedintele Consiliului Naţional şi să fie aleşi şefii departamentelor de specialitate ale partidului.

La şedinţă participă şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

CN al PSD se va constitui după noul statut, având în componenţă parlamentarii – senatorii şi deputaţii, miniştrii partidului, preşedinţii consiliilor judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, primarii marilor oraşe, câte trei primari din principalele comune din fiecare judeţ, liderul Ligii Aleşilor Locali judeţeni, europarlamentarii.

Mihai Fifor este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte, fiind desemnat, deja, într-un Comitet Executiv Naţional al PSD, ca şef interimar al Consiliului Naţional.


UPDATE: Mai mulţi lideri ai Partidului Social Democrat s-au întâlnit duminică, înaintea şedinţei Consiliului Naţional al formaţiunii, în biroul de la Camera Deputaţilor al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Printre cei prezenţi se numără Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Florin Iordache, Rovana Plumb, Ştefan Valeca, Marian Oprişan.

Ulterior, în biroul lui Dragnea a venit şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Mihai Fifor este singurul candidat pentru această funcţie, fiind aprobat, deja, într-un Comitet Executiv Naţional al PSD, ca preşedinte interimar al CN.

La Consiliul Naţional vor fi constituite şi departamentele PSD, în număr de 24, în oglindă cu ministerele din Guvernul României.

„Departamentele CN se vor întruni săptămânal şi tot săptămânal va avea loc şedinţa şefilor departamentelor cu preşedintele Consiliului Naţional, în funcţie de temele de actualitate din ţară. Departamentele vor fi constituite şi la nivel teritorial, vor fi formate din cei mai buni specialişti, cele mai bune cadre pe care PSD le are în toate domeniile de activitate: economic, sănătate, educaţie, transporturi, turism şi aşa mai departe. În cadrul acestor şedinţe se va discuta inclusiv despre probleme ridicate de societatea civilă, de sindicate, de patronate, cu posibilităţi de modificare a unor legi, de completare sau de a se crea noi iniţiative în domeniu, care să uşureze viaţa românilor. Vor avea loc dezbateri pe aceste teme, unele în prezenţa mass-media”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, secretarul general al social-democraţilor, Codrin Ştefănescu.

La reuniunea de duminică urmează să fie prezent şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după cum a precizat acesta vineri, la Parlament.