Donald Trump l-a primit pe Klaus Iohannis la Casa Albă: Relaţia noastră este una strălucită GALERIE FOTO

Preşedintele american Donald Trump l-a primit la Casa Albă pe preşedintele român Klaus Iohannis. Cei doi au susţinut o declaraţie comună de presă, transmisă în direct de site-ul Casei Albe.

09 iun. 2017, 14:38

UPDATE „Relatia cu România este mai puternică, aplaud curajul României pentru lupta împotriva corupţiei. Susţinem anticorupţia şi îl susţin pe preşedintele Klaus Iohannis. (…) Avem nevoie de susţinere militară împotriva terorismului. Îl apreciez pe Klaus Iohannis pentru bani idaţi armatei. Aplaud România pentru lupta anticorupţie”, a subliniat şeful Casei Albe.

UPDATE Romania e membru valoros in coaliţiei împotriva ISIS. Oamenii voştri au plătit preţul suprem„, a mai spus preşedintele Donald Trump.

UPDATE Presedintele Trump a tinut sa sublinieze ca este nevoie de eforturi comune pentru a pune capat şi a gasi o soluţie fată de terorism.Puneti capăt finanţării terorismului, puneţi capăt răspîndirii urii. Să sperăm că va fi începutul sfârşitului petru terorism.Vreau să îi mulţumesc poporului român pentru că a contribuit la apărarea împotriva ameninţărilor teroriste

UPDATE  Preşedintele Donald Trump i-a mulţumit omologului său american pentru vizita lui Klaus Iohannis şi a declarat că România şi America împărtăşesc multe lucruri. „Relaţiile noastre au mai mult de 100 de ani, iar Parteneriatul nostru  strategic este unul „foarte special”.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de preşedintele Donald Trump. Cei doi au mers în Biroul Oval, unde sunt aşteptaţi de presă, pentru fotografii.

Donald Trump şi Klaus Iohannis au schimbat câteva vorbe şi şi-au strâns mâinile.

DONALD TRUMP: Vă mulţumesc mult, sunteţi aliaţii noştri şi o ţară grozavă, iar relaţia noastră va fi şi mai bună, vă mulţumesc că sunteţi aici, onoarea e de partea mea.

KLAUS IOHANNIS: Vă mulţumesc mult, e o onoare să fiu aici.

Potrivit agendei președintelui Klaus Iohannis anunţată de Administraţia Prezidenţială, declarația de presă comună va fi susținută la finalul întrevederii celor doi șefi de stat, la ora locală 14,45 (21.45 ora României).

Conferinţa poate fi urmărită în direct AICI.

Klaus Iohannis se va întâlni vineri, la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson, iar apoi va fi primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cu care va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale și va susține o declarație de presă comună.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis declara că întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar și asupra comunității românești din Statele Unite.

„Sunt fericit să pot împărtăși povestea noastră de succes președintelui Trump, vineri, când vom avea convorbiri la Casa Albă. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunității românești din SUA, asupra comunităților de afaceri din țările noastre și asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relația noastră mai solidă”, a afirmat Iohannis, în cadrul dezbaterii ’20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context’, organizată de Heritage Foundation.

Administrația Prezidențială arăta, săptămâna trecută, că întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

Citeşte şi: Paul Dragoş Aligică, despre vizita lui Klaus Iohanis în SUA: Cea mai bine organizată vizită a unui preşedinte român