Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de prim ministru

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de prim ministru, anunţă Preşedinţia.

30 dec. 2016, 07:53
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcţia de prim ministru

UPDATE Decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în calitatea de premier a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

 

Anunţul desemnării lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier a fost făcut pe pagina Preşedinţiei, la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu Sorin Grindeanu.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la Cotroceni cu Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE pentru postul de premier, anunţă purtătorul de cuvânt al Preşedintelui. Întâlnirea dintre cei doi a început la ora 12.00 şi s-a încheiat după o jumătate de oră.