Klaus Iohannis, indicaţii înainte de campania electorală: Uitaţi-vă bine la candidaţi şi la partidele din care vin VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că aşteaptă o campanie electorală "curată" înaintea alegerilor locale 2016 şi le-a recomandat românilor să evalueze cu atenţie candidaţii. Iohannis a atras atenţia şi asupra nevoii de a privi către partidele de provenienţă ale candidaţilor, făcând, spun analiştii, o campanie voalată în favoarea PNL.

05 mai 2016, 14:11
Klaus Iohannis, indicaţii înainte de campania electorală: Uitaţi-vă bine la candidaţi şi la partidele din care vin VIDEO

Klaus Iohannis a ţinut să transmită un mesaj la începutul campaniei electorale premergătoare alegerilor locale 2016. Preşedintele a recomandat românilor să aleagă cu atenţie oamenii care timp de 4 ani se vor ocupa de destinele localităţilor în care locuiesc.

Începe campania electorală pentru alegerile locale 2016. Pe 5 iunie alegem primarul localităţii în care trăim, consiliul local şi consiliul judeţean. Aceşti oameni vor fi responsabili de destiul localităţii în care trăim. Uitaţi-vă bine la candidaţi şi gândiţi-vă dacă preferatul dvs. este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitaţi-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localităţii în care trăiţi. Uitaţi-vă la echipa sa, dacă sunt oameni serioşi. Întrebaţi-vă dacă cunoaşte problemele localităţii dvs, dacă vine cu soluţii.

Este important să vedem din ce partid vin candidaţii. Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toţi sunt la fel. Vă amintiţi că dvs şi cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios şi au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. Uitaţi-vă bine!

Candidaţilor le spun: faceţi o campanie curată! Mergeţi, expuneţi-vă programul electoral. Vorbiţi cu oamenii, aflaţi-le problemele, veniţi cu soluţii. Nu faceţi o campanie centrată pe mizerii.

Autorităţilor le spun: faceţi-vă datoria şi organizaţi alegerile impecabil!

În concluzie, vă spun să urmăriţi campania. Mergeţi la întâlnirile electorale, evaluaţi-vă candidatul, puneţi-i întrebări, puneţi-l în dificultate, iar apoi mergeţi la vot. Din 4 în 4 ani destinul localităţii dvs. este în mâinile dvs„, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele nu a răspuns la nicio întrebare şi nu a făcut nicio referire la numirea lui Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe, într-un post de consilier la Palatul Cotroceni începând cu data de 6 mai.

Tot joi, Iohannis a semnat şi decretul de decorare a generalului cu patru stele Philip Mark Breedlove, comandantul aliat suprem din Europa şi comandant al Comandamentului Statelor Unite ale Americii pentru Europa, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită avută la întărirea securităţii României în cadrul Alianţei Tratatului Atlanticului de Nord, pentru eforturile depuse în vederea creşterii prezenţei aliate pe teritoriul ţării noastre, precum şi pentru planificarea şi implementarea Operaţiei ‘Atlantic Resolve’ şi a Iniţiativei Statelor Unite ale Americii de Asigurare Europeană pe teritoriul României şi în regiunea Mării Negre”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, Iohannis i-a conferit lui Philip Mark Breedlove Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari.