Klaus Iohannis, un nou atac la adresa Guvernului Dăncilă: Mai aveţi bani pentru salarii şi pensii până la sfârşitul anului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului şi ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuţiilor din ultimele zile.

22 mai 2018, 15:05
Klaus Iohannis, un nou atac la adresa Guvernului Dăncilă: Mai aveţi bani pentru salarii şi pensii până la sfârşitul anului

Klaus Iohannis a susţinut că, în ceea ce priveşte Pilonul II, este o „harababură totală”, cei de la PSD contrazicându-se între ei.

„Se discută de câteva zile bune despre Pilonul II de pensii. Din păcate, până și cei de la PSD se contrazic. Ba se desființează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e un proiect asumat, ba nu, o harababură totală. Și totuși, lumea se întreabă de ce s-a creat această incertitudine, oare ce țintesc ei? Nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut. Unii își pun chiar întrebarea dacă acești bani care nu vor intra la Pilonul II vor fi folosiți în altă parte. Guvernul și PSD trebuie să răspundă public clar, documentat, la două întrebari: Ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii, clar răspicat şi Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?”a declarat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Guvernul vrea să suspende temporar contribuţiile la Pilonul II de pensii – document. Ministrul Muncii: Nu suntem de acord

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat şi luni că Guvernul trebuie să clarifice ce intenţionează să facă cu Pilonul II de pensii deoarece în joc sunt banii românilor care au contribuit cu bani în acest sens. El a adăugat că „abordarea PSD e la limita unei guvernări diletante foarte toxice”.

„Am observat, recunosc cu multă îngrijorare, ce se întâmplă şi nu numai de acum, cred că că vă amintiţi a fost investirea nu ştiu cărui guvern PSD, că au fost multe, cred că Guvernul Tudose, când exact înainte de depunerea jurământului, în cadrul audierilor în Parlment, cineva (Ionuţ Mişa – fostul ministru de Finanţe – n.r.) a făcut afirmaţia că se desfiinţează Pilonul II. Iată că de atunci a apărut aşa un fel de ping pong de declaraţii. Ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează, ba se naţionalizează, ba nu se naţionalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă. Este foarte, foarte îngrijorător. Această abordare este deja la limita unei guvernări dilentante foarte toxice. Îi somez pe guvernanţi să-şi revină, să clarifice odată pentru totdeauna care este intenţia lor legată de Pilonul II”, a afirmat, luni, Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că oamenii încep deja să îşi pună întrebări ce se va întâmpla cu banii din Pilonul II de pensii şi a reamintit că acesta este un fond privat de pensii, nu unul public.

Klaus Iohannis, despre modificările la Pilonul II de pensii: Această abordare este la limita unei guvernări diletante foarte toxice