Sebastian Ghiţă: Astăzi, DNA este noua Securitate. Mi-au făcut dosar să ajungă la Ponta VIDEO

Sebastian Ghiţă a explicat, în cel de-al treilea episod al interviului realizat de jurnalistul EVZ Ion Cristoiu şi transmis de România TV, cum Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi-ar fi pregătit o listă de denunţători pe care îi foloseşte în declaraţii în anumite dosare.

RomaniaTV.net
19 mart. 2018, 09:17
Sebastian Ghiţă: Astăzi, DNA este noua Securitate. Mi-au făcut dosar să ajungă la Ponta VIDEO

„Am mai spus-o în Parlament că trebuie sa ne uităm la DNA ca la o instituţie deasupra Constituţiei, acest DNA şi-a format o lista de cetăţeni indignaţi, cum a fost în cazul meu cetăţeanul Serghei Petruş. Sunt cei pe care într-un fel sau în altul anterior i-au agăţat în diverse dosare şi care la intrebarea „Colaboraţi cu noi?” au intrat în acest joc -„Recunosc, daţi-mi doar un an”, procurorul a zis „Trebuie să zici şi ceva de Ghiţă ca să te ajut să obţin aprobarea de la şeful”. Devin un fel de acoperiţi, am înţeles prin lege că SRI, SIE fac ofiţeri acoperiţi după reguli, proceduri, dar DNA-ul astăzi este noua Securitate, are acoperiţi, că nu le pot spune ofiţeri, are înregistrări, tehnică, fără niciun fel de control parlamentar. Practic, noi am stat atât de mult cu gura pe SRI să nu ia capabilităţi de a face cercetări penale, încât nu ne-am uitat că DNA are şi informaţii şi ofiţeri acoperiţi şi ascultări.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă: DNA alerga după Ponta din 2013. Dacă ieşea preşedinte, îi făceau dosar ca lui Iohannis

Au falsificat o probă în dosarul meu şi al lui Ponta, cel cu Tony Blair, şi l-au chemat pe Vlad Cosma şi chiar şi el s-a intrebat ce o fi având cu mine. Şi denuntătorul pus sub ameninţarea că îi arestează tatăl, sora, „ia scrie tu că, în calitate de deputat am fost la sediul din strada I.C. Brătianu, sediul PSD fiind în strada Ion Ionescu de la Brad”, ca să existe o explicaţie logică în faţa unul judecător ca el fiind deputat avea cum să asiste la o discuţie între Ghiţă şi Ponta din sediul PSD. Fac nişte eforturi ca proba falsă să pară credibilă.

Mie mi-au făcut dosare ca să ajungă cât mai aproape de Ponta şi mie mi-au şi spus direct. Într-un dosar de al meu am descoperit că l-au obligat poe Vlad Cosma să facă denunţuri sub trei identităţi acoperite. Acelaşi cetăţean are 3 denunţuri, în 3 locuri diferite, ştie 3 lucruri diferite şi e prezent peste tot in dosar, totodata il pun şi să dea sub nume propriu declaraţie in acel dosar. În realitatea, DNA nu îi şantajează pe oamenii ca pe vlad cosma, ci îi şi mituieşte”.

Citeşte şi Noi dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiţă: Coldea şi Kovesi aveau legătură cu CIA


Omul de afaceri vorbește despre războiul dintre prim-adjunctul Serviciului Român de Informații, generalul Florian Coldea, și premierul și candidatul pentru Cotroceni al PSD, Victor Ponta, anunţă EvZ.

Sebastian Ghiţă, interviu din Belgrad: O voi întreba pe Kovesi dacă a complotat să îmi facă rău VIDEO