Protest cu portocale la Cotroceni. S-a cerut demisia şefei DNA VIDEO

Un nou protest a avut loc miercuri seară în faţa Palatului Cotroceni. Cu puţin timp înainte de ora 18.00, câte zeci de persoane s-au strâns pe trotuarul în faţa Palatului Cotroceni şi scandează, nemulţumite de modul în care procurorii acţionează în România. Protestul s/a încheiat după ora 20.00.

RomaniaTV.net
21 feb. 2018, 15:53
Protest cu portocale la Cotroceni. S-a cerut demisia şefei DNA VIDEO

UPDATE: Aproximativ 100 de persoane au protestat miercuri după-amiază, în faţa Palatului Cotroceni, scandând lozinci împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. Protestatarii au avut vuvuzele si au scandat „Iohannis şi DNA, la voi e corupţia” şi „Jos Kovesi”.

Ca şi la protestul similar de sâmbătă, unii dintre protestatari au portocale, aluzie la fostul procuror Mircea Negulescu, supranumit „Portocală”. Printre protestatari se regăsesc fostul ofiţer SRI Daniel Drsgomir şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu.

UPDATE: Printre cei aflaţi în faţa Palatului Cotroceni se numără şi fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir. „Am ieşit să ne plimbăm. E o vreme superbă. Suntem o ţară plină de mascaţo şi de sonerii. Serviciile de Informaţii dădeau ţinte către ANI: Speră ca Iohannis să înţeleagă ce se întâmplă în această ţară. Sper că mâine să spună că tre să distrugă statul paralel. Am încredere în profesionalismul lui Tudorel Toader. Ştiu că are toate argumentele ca să o revoce pe şefa DNA”, a spus Daniel Dragomir în dorect la România TV.

UPDATE: În jur de o sută de persoane, printre care şi fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, s-au strâns, miercuri, în faţa Palatului Cotroceni, aceştia fiind nemulţumiţi de atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis faţă de scandalul din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Protestatarii cer demisia şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

UPDATE: Aproximativ 50 de persoane sunt în fața Palatului, unde s-au deplasat și impresionante efective de jandarmi. Este al doilea protest organizat, după cel de duminică seara. Însă, ca o noutate, jandarmii i-au îndemnat pe oameni să nu scandeze și să nu afișeze pancarte. Asta, pentru că protestul este neautorizat, iar cine va scanda, va fi amendat.

Câteva zeci de persoane au protestat în faţa Palatului Cotroceni şi în weekend. Oamenii au scandat lozinci împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Mobilizarea s-a făcut, în principal, pe reţelele de socializare unde a fost creat evenimentul ”Eu merg la portocale” de către Initiaţiva Civică 3.0 a fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir.