LIVE RomaniaTV
 
 

Liviu Dragnea, susţinut de PSD în toate funcţiile. Anunţ despre legile justiţiei şi CCR UPDATE DOCUMENT

Publicat: Vineri, 22 Iunie 2018 08:31 // Actualizat: Vineri, 22 Iunie 2018 19:03 // Sursa: romaniatv.net

Liderii PSD reuniţi vineri după-amiază în şedinţă CEx la Palatul Parlamentului, urmare a deciziei de condamnare la trei ani şi jumătate de închisoare a lui Liviu Dragnea în dosarul privind angajările fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, au decis să menţină sprijinul politic pentru Liviu Dragnea, anunţă România TV. Mai mulţi lideri ai partidului, premierul, miniştri, şefi de filiale judeţene au reacţionat prin mesaje de susţinere pentru Liviu Dragnea. Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

Foto: evz.ro

UPDATE 19.00: Conducerea PSD a votat o declaraţie de susţinere a liderului Liviu Dragnea în toate funcţiile deţinute, a premierului Viorica Dăncilă pentru punerea în practică a programului PSD de guvernare, dar şi susţinere în Parlament pentru finalizarea legilor justiţiei şi a CCR.

Redăm integral Declaraţia Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat: 

"Având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa cetăţenilor români, la alegerile generale din 2016; Ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care  sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România; Luând în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare; Respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept, Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat DECIDE:

1) Susţinerea a preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României. 

2) Susţinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare. 

3) Realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneţia 

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român".

UPDATE 18.50 Şedinţa CEx a PSD s-a încheiat. În scurt timp este aşteptat la declaraţii preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

UPDATE 18.30 Liviu Dragnea i-a întrebat pe liderii social-democrați dacă îl susțin în continuare. Răspunsul a fost unul afirmativ, potrivit unor surse din partid.

UPDATE 17.00 Liviu Dragnea rămâne şef al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi decis liderii social-democraţi reuniţi la Palatul Parlamentului, informează România TV citând surse din interiorul PSD. Decizia nu a fost luată prin vot, ci liderii PSD şi-ar fi anunţat susţinerea verbal.

Înaintea Comitetului Executiv al PSD de la Palatul Parlamentului, la sala grupului PSD, s-au întâlnit mai mulţi lideri ai PSD, între care şi premierul Viorica Dăncilă şi primarul Capitalei Gabriela Firea, la discuţii în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor.

UPDATE Liviu Dragnea nu va demisiona din fruntea PSD, informează România TV, citând surse politice din interiorul partidului.

Liderii PSD au început să sosească la şedinţa CEx PSD, care este programată să înceapă la ora 16.00.

Un colaborator al USR şi voluntar pentru strângerea de semnături pentru iniţiativa "fără penali în funcţii publice" a afişat vineri, la uşa grupului PSD din Camera Deputaţilor, un banner pe care scria #farapenaliinfunctiipublice. El a fost ulteiror îndrumat de paznicii Camerei Deputaţilor la grupul USR.

"Domnul Dragnea este un condamnat penal şi trebuie să plece din toate funcţiile publice pe care le deţine. Este condamnat în două dosare, în unul fiind condamnat definitiv", a declarat Laurenţiu Dincă.

La scrut timp, doi reprezentanţi ai serviciului de pază de la Camera Deputaţilor l-au îndrumat pe acesta spre sala grupului USR. 

Lideri ai PSD, reuniţi în biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament

Mai mulţi lideri PSD s-au reunit, vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al partidului, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Printre aceştia se numără: Viorica Dăncilă, Rovana Plumb, Mihai Fifor, Gabriela Firea, Marian Oprişan, Claudiu Manda, Paul Stănescu, Niculae Bădălău.

Citeşte şi: Înalta Curte, replică pentru Dăncilă, Carmen Dan, Toader: Nu au competenţa de a constata că aplicarea legii este arbitrară

_______________

Liderii partidului au anunţat că miniştrii, PSD şi Guvernul îl susţin pe Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, afirmând că cei care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii definitive "încalcă grav" Constituţia României şi directivele europene.

Comitetul Executiv al PSD ar urma să se reunească de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea nu a avut nicio reacţie publică după anunţarea sentinţei, însă ceilalţi lideri ai partidului au reacţionat prin mesaje de susţinere pentru preşedintele PSD, scrie News.ro.

Citeşte şi: Dăncilă: Decizia instanţei în cazul lui Dragnea ne arată că modul în care în România se aplică legea este sub influenţa arbitrariului

Prima reacţie a venit - la aproximativ două ore de la decizia instanţei supreme - din partea premierului Viorica Dăncilă, numărul doi ca funcţie în partid, ea fiind preşedintele executiv al PSD.

Dăncilă a susţinut că sentinţa în cazul lui Liviu Dragnea "ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului" şi că fapta pentru care a fost condamnat în primă instanţă este prevăzută de un articol pentru care CCR a dat deja o decizie că trebuie modificat, afirmând că ea crede cu tărie în nevinovăţia liderului PSD şi îl asigură de toată susţinerea ei. Tot premierul spune că aceia care îi cer demisia lui Liviu Dragnea înainte de decizia finală a instanţei încalcă grav Constituţia, Directivele UE şi standardele Comisiei de la Veneţia privind prezumţia de nevinovăţie.

LIVIU DRAGNEA a fost condamnat la TREI ANI şi ŞASE LUNI de închisoare cu executare. Sentinţa ICCJ nu este definitivă UPDATE

Ea mai spune că, "într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiţie, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menţine şi după recursul din apel".

De asemenea, Dăncilă consideră că cei care îi cer demisia lui Liviu Dragnea înainte de decizia finală a instanţei încalcă grav Constituţia, Directivele UE şi standardele Comisiei de la Veneţia privind prezumţia de nevinovăţie: "Consider că cei care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii finale, încalcă grav Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează toate prezumţia de nevinovăţie. Guvernarea PSD -ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleaşi. Vom realiza programul de guvernare şi vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în faţa cetăţenilor, uniţi şi puternici în faţa tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor".

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, despre sentinţa în dosarul preşedintelui PSD: "Nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul"

Liderii partidului au susţinut că decizia de condamnare a preşedintelui PSD este una "aberant de nedreaptă" şi care nu are nimic de-a face cu faptele şi lucrările dosarului, iar social-democraţii sunt "mai solidari şi uniţi ca oricând alături de Liviu Dragnea, de membrii PSD şi de simpatizanţii lor".

"Încă o etapă din lupta grea, incredibil de grea s-a consumat astăzi, finalizându-se printr-o decizie aberant de nedreaptă! Care nu are nimic de-a face cu faptele şi lucrările dosarului şi parcă nici măcar cu lupta politică! Nu este o decizie împotriva unui om chiar dacă el e preşedintele partidului, ci împotriva partidului, împotriva milioanelor de oameni care au crezut şi cred în noi şi a milioanelor de români care astăzi o duc mai bine!", a transmis secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Carmen Dan: Am fost şi voi fi alături de preşedintele partidului

Au urmat reacţii ale unor miniştri şi ale filialelor judeţene ale PSD, care au transmis că "partidul strânge rândurile în jurul omului care arată că are puterea să rămână întotdeauna în picioare, cu demnitate şi tărie de caracter".

"Nu este pentru prima dată când eu şi colegii mei de partid trebuie să ne arătăm unitatea şi tăria de caracter în faţa unor momente grele. Am fost şi voi fi alături de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, îşi va demonstra nevinovăţia. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentinţă este una politizată. Este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislaţia respectând Constituţia şi deciziile CCR, aşa cum se întâmplă în orice democraţie autentică! Un moment ca cel de astăzi are o singură consecinţă: te întăreşte şi, mai mult, te motivează să mergi mai departe. Asta am văzut eu acum la preşedintele partidului, Liviu Dragnea!", a spus ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ea susţine că pe Liviu Dragnea nu îl poate doborî o astfel de soluţie, "cum nu l-au îngenunchiat toate piedicile şi strategiile".

Mihai Fifor: O decizie luată sub presiunea străzii

La rândul său, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea a fost luată "sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor", iar asta nu poate pune sub semnul întrebării bunul mers al României, el anunţând că miniştrii, PSD şi Guvernul îl susţin pe Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

“O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi. Coaliţia PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor (...) Le reamintesc tuturor că prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil sunt fundamentale pentru existenţa statului de drept. Aceste principii esenţiale pentru buna funcţionare a unei democraţii sunt garantate tuturor cetăţenilor României prin Constituţie. Un stat european asigură respectarea libertăţilor şi drepturilor fiecărui cetăţean, funcţionarea legală şi constituţională a instituţiilor statului. În ceea ce ma priveste, am crezut si voi crede mereu in prezumptia de nevinovatie a oricarui cetatean, ca principiu fundamental al oricarei democratii. Sunt si raman ferm alaturi de presedintele partidului nostru, Liviu Dragnea”, a afirmat ministrul Apărării.

El a subliniat că miniştrii, PSD şi Guvernul îl susţin pe Liviu Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

Eugen Teodorovici: nu cred în “telejustiţie”

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, l-a îndemnat pe liderul PSD să nu dea curs unor presiuni care nu cer decât o condamnare antepronunţată: "Niciodată nu am crezut şi nici acum nu cred în “telejustiţie”, în “justiţia populară” sau în folosirea “luptei împotriva corupţiei” ca paşaport pentru propulsarea politică. Astăzi, ca întotdeauna, am încredere deplină şi sper că şi pentru Liviu Dragnea Justitia înseamnă prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea deciziei finale, fără a da curs unor presiuni care nu cer decat o condamnare antepronunţată – în numele străzii sau al adversarilor politici!".

Lia Olguţa Vasilescu: Să nu i se înmoaie genunchii

Un mesaj similar a fost transmis şi de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a spus că speră ca lui Liviu Dragnea "să nu i se înmoaie genunchii, aşa cum a fost cu un premier (Victor Ponta - n.r.) care a demisionat din funcţie, lăsând partidul în off-side".

Gabriela Firea: PSD va rezista tuturor presiunilor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, spune că partidul trece acum prin momente dificile şi că se simte "miros de sânge politic", dar că PSD "va rezista tuturor presiunilor”. Ea se declară "un om de echipă” şi spune că îî dispreţuieşte pe cei care se gândesc doar la ei, "părăsind la greu familia din care fac parte”.

Ecaterina Andronescu: Ţara este mai importantă decât oricare dintre noi

Ecaterina Andronescu, care l-a concurat pe Liviu Dragnea la șefia PSD la Congresul din primăvară, îi cere acestuia să se gândească al binele țării, nu la al lui, după condamnarea dictată de judecători.

"E o hotărâre grea. Este hotărârea instanței pe care nu trebuie să o comentăm. Nu e definitivă, există prezumția nevinovăției. E un moment foarte greu pentru partidul PSD în această zi. Eu sper ca mâine Comitetul Executiv să ia o decizie înțeleaptă și de asemenea să îi adresez rugămintea domnului Dragnea să se gândească la faptul că ne-am asumat responsabilitatea guvernării și că țara este mai importantă decât oricare dintre noi", a declarat Ecaterina Andronescu la România TV.

Reacţia organizaţiilor PSD din ţară

De asemenea, mai multe organizaţii judeţene ale PSD, între care cele din Vrancea, Alba, Braşov, Constanţa, Arad, au transmis joi seară comunicate de presă în care afirmă că PSD îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind "singura atitudine corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie", iar cei care cer demisia preşedintelui PSD înainte de pronunţarea unei decizii definitive încalcă grav Constituţia României. Filialele partidului mai susţin că decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea nu este dreaptă şi nici nu va putea rămâne după judecarea apelului.

"Se vede în toate aceste acţiuni o regie: atacul în presă, mulţimile din piaţă, amânările sentinţei, programarea pronunţării spre seară, la ora adunării manifestanţilor, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinţei lui Dragnea la sfârşit. Şi-au sincronizat până şi moţiunea de cenzură cu sentinţa. Asta e calea prin care cei care au pierdut alegerile au înţeles să încerce să câştige puterea. Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu. Nu putem numi asta justiţie. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte, în funcţie de judecătorii la care pică", a fost mesajul transmis de mai multe filiale PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

Imediat după decizia instanţei, liderii opoziţiei i-au cerut lui Liviu Dragnea să demisioneze.

Liderul USR, Dan Barna, spune că Dragnea nu mai are ce căuta în fruntea Parlamentului şi în nicio altă funcţie, fiind "inacceptabil ca un infractor cu două condamnări penale să rămână în una din cele mai importante funcţii de conducere ale statului şi să reprezinte România", în timp ce liderul PMP Eugen Tomac afirmă că Dragnea trebuie să plece, iar PSD "trebuie să se trezească din fundătura în care a intrat şi să renunţe, fără ezitare, să mai stea la mâna unui politruc care vrea cu orice preţ toată puterea". Şi PNL a transmis că "România nu mai poate fi sufocată de un individ şi de clanul său dominant, al cărui singur scop este să-şi scape pielea subordonând instituţiile statului român şi interesele tuturor cetăţenilor" La rândul său, fostul preşedinte Traian Băsescu îi transmite lui Liviu Dragnea să plece din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, deoarece are o condamnare definitivă şi alta în primă instanţă: "Daddy, pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara şi că trebuie să demisionezi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor (al treilea om în stat)?".

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CExN PSD Guvern Liviu Dragnea Parlament PSD
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 iun 18:39
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
CAND AM VBIT IN GERMANA AU ZIS CA NU STIU ENGL SI FR SI CAND AM VBIT IN ENGL SI FR AU ZIS CA NU STIU GERMANA: A TRECUT INTR-O MASINA DE LA REHA VITA EL BRUNET CU PIELEA NEGRICIOASA IMBRACAT IN NEGRU SI CU NASUL MARE ROTUND SI CU NARILE MARI: SE CEARTA INTRE EI CARE SA FIE SEFUL CN SA -TI IASA IN FATA CA SEF ORIUNDE TE DUCI SI RESTUL SUNT AJUTOARE :::ORIUNDE TE DUCI VIN EI:::
22 iun 17:26
Răspunde | Votează email 2 email
rupp
au întâlnit acum marionetele următoare vine foarte probabil ca suspectul prezidențial să fie suspendat, astfel încât condamnați să scape de pedeapsă, pentru că atunci cineva semnează legile care sunt cele mai bune criminalii, astfel încât să puteți spune doar la revedere democrația
1
EUR
4.6639
RON
17 Nov
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H