Povestea din spatele fotografiei cu Laura Codruţa Kovesi deţinută de Sebastian Ghiţă VIDEO

România TV a difuzat partea a doua a interviului cu Sebastian Ghiţă, realizat de jurnalistul Ion Cristoiu la Belgrad. Sebastian Ghiţă, în episodul doi al interviului realizat la Belgrad, i-a arătat jurnalistului Ion Cristoiu presupusa fotografie cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, făcută la omul de afaceri acasă.

RomaniaTV.net
15 mart. 2018, 11:40
Povestea din spatele fotografiei cu Laura Codruţa Kovesi deţinută de Sebastian Ghiţă VIDEO

„Eu am fotografia. Aici în spate este o cramă? Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt, sunt trei persoane, ca să înţeleagă telespectatorii”, a explicat Ion Cristoiu fotografia, Sebastian Ghiţă afirmând că persoanele de lângă şefa DNA sunt membrii ai familiei sale. „Nu am avut niciodată o relaţie sentimentală cu Codruţa Kovesi, ca să închidem orice…”, a mai spus omul de afaceri.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă: „Trebuie să mă gândesc la viaţa mea. Această poză va deveni publică curând”

Întrebat de ce a făcut poza, Sebastian Ghiţă a explicat: „Eram mult mai relaxaţi. Chiar şi aici la acest eveniment, mai erau alte persoane. Această fotografie este de la mine de acasă, din Ploieşti, la subsol”.

„În acel cerc de oameni ne consideram prieteni, erau mai multe persoane. Foarte greu venea la aceste întâlniri Codruţa fără Florin (Florian Coldea, n.r.). Rar o vedeai pe Codruţa Kovesi fără Coldea. Avea o relaţie mai strânsă profesional, ca să nu las loc din nou la interpretări”, a mai declarat Sebastian Ghiţă.

Despre momentul când a cunoscut-o pe actuala şefa DNA, Sebastian Ghiţă a declarat că atunci Laura Codruţa Kovesi era procuror-general. 

„Ea era procuror general când am cunoscut-o. Am cunoscut-o la o zi de 1 decembrie sau la ziua SRI-ului, ceva de genul ăsta. La un astfel de eveniment veneau destul de mulţi oameni. Acum se spune statul paralel. Era coadă să îi strângă lumea mâna, m-am înscris şi eu la coadă ca toată lumea”, a dezvăluit Sebastian Ghiţă.

 

Citeşte şi Socrul lui Sebastian Ghiţă, alături de care a fost pozată kovesi în casa lui Ghiţă: Am mâncat şi băut la aceeaşi masă

„Elena Udrea nu era atât de neliniștită, pentru că se știa protejată de președinte”

Despre momentul când a cunoscut-o pe actuala şefa DNA, Sebastian Ghiţă a declarat că în acel moment Laura Codruţa Kovesi era procuror-general.

Sebastian Ghiță i-a explicat jurnalistului Ion Cristoiu cum alegea SRI oamenii din politică pe care îi invita la așa-zisele chermeze. Elena Udrea figura și ea pe lista SRI, dar mergea rar. 

”Erau și demnitari care nu erau invitați. Unii erau prostuți, alții aveau gura prea mare a doua zi, alții nu căutau proximitatea serviciilor și căutau proximitatea Cotrocenilor și tot așa. Se întâmplă multe lucruri într-o societate. Bucureștiul, din punctul ăsta de vedere, e spumos prin prisma diversității de relații. Unii se nelinișteau, alții, nu. De exemplu, prietena noastră, Elena Udrea, nu era atât de neliniștită, pentru că se știa protejată de președinte. Alții erau mai îngrijorați. ”Domne, eu nu am fost niciodată omul ăsta a fost, ăsta e fost, eu, nu.. Se zbăteau, făceau eforturi, se chinuiau își doreau să ajungă să facă cunoștință la nivel de politețe”, a spus Sebastian Ghiță.

„Traian Băsescu era invitat, dar nu venea la petreceri”

„Traian Băsescu era invitat și nu venea la petreceri. El a înțeles poziția de președinte. Era șeful lor. A spus că nu se pretează, nu era firesc. Mă întreb căți din familie îi arestau din familie dacă mai umbla pe la chermeze cu ei, dacă se trăgea de șireturi cu ei. Daniel Morar care a avut o relație mai rece. Înainte de Crăciun cu două zile, după Crăciun, cu două zile, se mai bea o țuică fiartă”, a mai spus Sebastian Ghiță.

 

–––––––––––-

În prima parte a interviului, Sebastian Ghiţă a afirmat că deţine în telefon o fotografie cu Laura Kovesi, şefa DNA, la el acasă, într-o vizită.

De asemenea, el a mai spus că nu a plănuit plecarea sa din ţară, înainte de decembrie 2016.

„Nu am plănuit această fugă sau plecare. Poate că Parchetul General va verifica dacă doamna Kovesi îi coordona pe Onea şi pe Negulescu sau doar îi foloseau numele. Într-o zi sunt curios, când o să mă întâlnesc cu prietena mea, Codruţa, s-o întreb dacă într-adevăr a complotat, a gândit împreună cu acele două personaje să-mi facă tot ce mi-au făcut în anii aştia”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, interviu din Belgrad: O voi întreba pe Kovesi dacă a complotat să îmi facă rău VIDEO