Sebastian Ghiţă: Serviciile secrete au lucrat continuu la separarea Elenei Udrea de Traian Băsescu

România TV difuzează un nou episod din interviul luat de Ion Cristoiu lui Sebastian Ghiţă.

RomaniaTV.net
27 mart. 2018, 12:33
Sebastian Ghiţă: Serviciile secrete au lucrat continuu la separarea Elenei Udrea de Traian Băsescu

Sebastian Ghiţă continuă seria dezvăluirilor la România TV. Fostul deputat povesteşte în cea de-a şasea parte despre relaţia pe care serviciile secrete au avut-o cu Traian Băsescu.

„Cred că nu a fost lăsată (n.r. Elena Udrea) încă din primul an, când era consilier la Cotroceni. Serviciile au încercat să separe raporturile lor cu preşedintele de raportul lor cu Elena Udrea, şi au şi lucrat constant, continuu la îndepărtarea Elenei Udrea de preşedinte. O considerau un pic toxică. Atunci, în primul an, în 2005, a fost o campanie de presă, a apărut în fustiţă…, aia a fost o campanie a serviciilor de a o trimite pe blondă la plimabare. Elena era o sursă de zgomot câteodată valid, câteodată invalid, serviciile o propuneau pe Kovesi, ea o propunea pe Bica, că mergea cu ea la shopping. Elena se constituise într-un canal paralel de informare a preşedintelui. Uneori Elena era manipulată prin oraş, uneori fără să îşi dea seama, câteodată chiar de către servicii, alteori era cumparată sau plătită şi se ducea la preşedinte şi spunea diverse lucruri, alteori zicea lucruri adevărate, afla că un ministru fură. Uneori Elena Udrea era folosită”, a explicat Sebastian Ghiţă la România TV.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă: Sub conducerea lui Coldea şi Kovesi, România a fost cea mai jefuită şi chinuită. Noi dezvăluiri ale fostului deputat

În episodul precedent, fostul deputat a explicat cum a fost posibil ca Traian Băsescu să fie păcălit tocmai de cei în care avea cea mai mare încredere, Serviciile.

„Când pici de sus te doare rău. Când ești cocoțat în vârful piramidei statale, observi că butonul ăla de care zicea Băsescu că apăsa și îl duce ăla Coldea… i-au luat firul de la buton, apăsa degeaba. Cea mai mare păcăleală, i-au luat firul, era șeful bufniței în ultimele zile. Şi-a dat seama și a renunțat să mai facă năzdrăvănii cu demis generali”, a declarat Sebastian Ghiţă despre situaţia şefului statului, în ultima parte a mandatului de preşedinte.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, despre cum l-au păcălit Serviciile pe Băsescu: I-au tăiat firul de la buton, devenise şeful bufniţei

Totodată, Sebastian Ghiţă a vorbit, în episoadele anterioare ale interviului lui Ion Cristoiu, difuzat de România TV, despre faptul că Traian Băsescu fusese informat în prealabil de existenţa pozelor cu Elena Udrea şi Alina Bica la Paris, SRI înaintându-i un raport în care erau prezentate mai multe acţiuni în afara legii făcute de tandemul Udrea-Bica.

E greu să te fereşti de SRI, să nu ştie SRI-ul ceva. Doar Bica şi cu Udrea erau naive. Udrea credea că dacă o pune pe Alina Bica şefă la DIICOT şi-a luat o procuratură pe persoană fizică şi fac arestări, vând dosare, iau dosare, pun dosare. Totuşi, într-un stat serios nu poţi lăsa pe cineva să tranzacţioneze dosare„, a spus Sebastian Ghiţă, în inetrviul acordat lui Ion Cristoiu.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Băsescu încerca să o pună pe Udrea preşedinte, iar el să fie premier. SRI a intervenit şi a publicat pozele cu Bica