Klaus Iohannis l-a primit pe Sorin Grindeanu la Cotroceni. Surse: Preşedintele nu anunţă joi premierul UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la Cotroceni cu Sorin Grindeanu, propunerea PSD-ALDE pentru postul de premier, anunţă purtătorul de cuvânt al Preşedintelui. Întâlnirea dintre cei doi a început la ora 12.00 şi s-a încheiat după o jumătate de oră.

RomaniaTV.net
29 dec. 2016, 09:18

UPDATE Potrivit România TV, Klaus Iohannis nu va anunţa joi decizia cu privire la Sorin Grindeanu, ci poate chiar anul viitor, deşi este „mai mulţumit de noua propunere”.

 

Preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD, în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, cu Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei de joi, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou, au declarat surse oficiale. 

Surse oficiale au relatat că preşedintele Iohannis a avut ”o discuţie bună” cu Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, pe care îl consideră ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse.

 

Preşedintele Iohannis nu va face însă un anunţ privind premierul în cursul zilei de joi, au adăugat aceleaşi surse, ceea ce înseamnă că noul Guvern nu mai poate fi instalat înainte de Anul Nou.

 

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni. Discuţia a durat aproximativ jumătate de oră.

 

Întâlnirea a fost convocată de către preşedintele Iohannis, după ce a primit scrisoarea PSD prin care era informat că Sorin Grindeanu este noua propunere a social-democraţilor pentru funcţia de premier.

UPDATE Întâlnirea de la Cotroceni a luat sfârşit după o jumpătate de oră, potrivit România TV, care a transmis imagini cu maşina în care se afla Sorin Grindeanu părăsind Palatul Cotroceni.

UPDATE Sorin Grindenau, propus de PSD pentru funcţia de prim-ministru, a sosit la Palatul Cotroceni, pentru întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. 

UPDATE Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, joi, la Palatul Cotroceni, cu Sorin Grindeanu, propus de PSD-ALDE pentru funcția de premier, a declarat pentru Agerpes Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al șefului statului.

Întâlnirea va avea loc la ora 12.00. 

Propunerea oficială a alianţei PSD-ALDE a ajuns la Cotroceni încă de miercuri seară, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Preşedintelui. Klaus Iohannis ar putea face astăzi anunţul privind desemnarea viitorului premier, după întâlnirea cu Soriun Grindeanu.

Sorin Grindeanu este noua propunere a coaliţiei PSD-ALDE pentru funcţia de prim ministru, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Sorin Grindeanu este noua propunere a PSD-ALDE pentru funcţia de prim ministru. „E o mare responsabilitate şi o simt în spate. Am avut o rugăminte în faţa colegilor din Comitetul Executiv Naţional şi faţă de preşedintele Liviu Dragnea de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa şi care a făcut acest program de guvernare pentru a ajuta la implementarea acestuia. E simplu, pentru că e foarte clar, pe etape, dar şi complicat pentru că este un program complex. De aceea această propunere de a-mi fi tot timpul alături şi de a mă ajuta, dacă propunerea va fi acceptată de preşedintele Iohannis”, a spus Sorin Grindeanu, adăugând că nu are niciun dosar penal şi nicio relaţie cu serviciile. „Eu sunt bănăţean, nu ard etapele, şi am primit votul colegilor mei. Vom vedea în zilele următoare cum se vor desfăşura lucrurile”, a spus Grindeanu.