Rudele şi prietenii, ŞOCAŢI după moartea poliţistului accidentat. „Să se dea lege: MOARTE pentru moarte”

Scene emoţionante acasă la poliţistul Gheorghe Ionescu, care a murit după ce trei săptămâni a fost în comă. Prietenii şi rudele au mers la căpătâiul său, iar cei mai mulţi dintre ei se declară extrem de revoltaţi. Ei spun că milionarul turc nu ar merita să mai trăiască pentru ceea ce a făcut şi, poate, ar trebui o lege "moarte pentru moarte". Sicriul cu trupul neînsufleţit al poliţistului a fost dus, la capela cimitirului Ghencea, unde va fi înmormântat duminică. 

22 aug. 2015, 11:09

Zeci de prieteni şi rude au venit acasă la poliţistul Gheorghe Ionescu, unde a fost depus sicriul acestuia. Potrivit România TV, în ţară a sosit şi sora acestuia, care s-a întors de urgenţă din Italia.

Oamenii sunt distruşi şi şocaţi de moartea poliţistului.

„Te ajuta în orice problemă. Il cunosc de vreo 10 ani. Nu realizez nici acum că s-a întâmplat asta. E prea uşor detenţia pe viaţă pentru cel care l-a omorât. Omul ăsta a făcut bine. Dacă nu era Gigi, se puteau întâmpla foarte multe nenorociri, accidente mortale.. d-aştia care erau beţi la volan.

Cum s-a întâmplat şi cu nenorocitul ăsta…. Ăsta nu se poate numi om. Dacă s-ar putea da o lege: moarte pentru moarte. Nu îmi vine să realizez că Gigi ne părăseşte şi nu-l mai putem vedea”, povesteşte un prieten. 

O vecină susţine şi ea că legile nu sunt întocmai bine făcute: „Noi, oamenii de rând, spunem că legile nu sunt prea bune şi suficient de aspre pentru a fi pedepsiti aceşti indivizi. Cei care omoară să fie omorâţi. Moarte pentru moarte! Asta e cea mai bună! Să ştim de frică.”

Sâmbătă după-amiază, sicriul cu trupul neînsufleţit al poliţistului a fost dus la capela cimitirului Ghencea, acolo unde va fi duminică înmormântat.

Peste 150 de poliţişti s-au alăturat familiei, cu maşini şi cu motociclete, pentru a-l conduce pe acest ultim drum pe eroul lor. În cortegiu a fost adusă şi maşina pe care lucra poliţistul căzut la datorie. Acasă la el a ajuns şi şeful poliţiei, Petre Tobă. 

Poliţistul accidentat mortal de milionarul turc a fost decorat post-mortem de către preşedintele Iohannis.  Gheorghe Ionescu, numit „Dulăul” de către colegii săi, a primit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. 

Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca de aproape trei săptămâni, în comă, şi-a pierdut viaţa, vineri dimineaţă. Acesta a făcut stop cardiorespirator.

Pacientul Ionescu Gheorghe, internat in Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti in data de 02.08.2015, a prezentat o stare extrem de grava inca de la internare, necesitand masuri terapeutice avansate de terapie intensiva si interventii chirurgicale.

Cu toate aceste masuri si in ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a mentinut in continuare grava si in dimineata zilei de 21.08.2015 s-a instalat stopul cardiac sub ventilatie mecanica. Au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonara care, din pacate, nu au fost urmate de un raspuns favorabil, decesul pacientului fiind inregistrat la ora 07:00„, potrivit unui comunicat emis de Spitalului Floreasca din Capitală. 

Gabriel Oprea a anunţat că Ministerul de Interne avea un avion pregătit şi fondurile necesare pentru transportarea poliţistului la o clinică din străinătate, dar starea de sănătate a acestuia nu a permis plecarea.

VEZI ŞI: Soţia poliţistului ucis de milionarul turc, angajată în cadrul Ministerului de Interne

Accidentul s-a produs pe 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul Gheorghe Ionescu era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri, până agentul a căzut pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km până în comuna Pipera, unde a lovit un gard.

CITEŞTE ŞI: Milionarul turc care a accidentat poliţistul riscă ÎNCHISOARE pe viaţă. El va fi acuzat de OMOR calificat