SCENARII NOI în cazul capturării lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat, ARESTAT pentru 60 de zile, AUDIAT din nou VIDEO

Informații de ultimă oră primite de la Belgrad, despre Sebastian Ghiţă. Trimisul special România TV, Costin Soare, a transmis faptul că fostul deputat ajunge din nou în faţa Curţii Supreme din capitala Serbiei, după ce și-a petrecut prima noapte de arest. Vineri seara, el a fost arestat pentru 60 de zile în vederea extrădării.

15 apr. 2017, 07:55
SCENARII NOI în cazul capturării lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat, ARESTAT pentru 60 de zile, AUDIAT din nou VIDEO

Sebastian Ghiţă şi-a petrecut noaptea în Arestul Central din Belgrad, după ce judecătorii au decis că va rămâne în custodia statului sârb pentru următoarele 60 de zile în vederea extrădării.

Sâmbătă, la orele prânzului, fostul deputat ajunge din nou în faţa procurorului pentru audieri şi ulterior în faţa judecătorului. De această dată el este audiat pentru cauza în care a fost reţinut la Belgrad. Este vorba despre momentul de joi noaptea când Sebastian Ghiţă a fost oprit, împreună cu fratele său, de un echipaj de poliţie. Cei doi au prezentat documentele. Fostul deputat a prezentat, însă, un document din Slovenia despre care autorităţile din Serbia spun că este fals, de aceea el este cercetat acum pentru intrare frauduloasă în Serbia.

Citeşte şi SEBASTIAN GHIŢĂ a fost găsit la Belgrad şi plasat în arest pentru 60 de zile. Fostul deputat nu poate fi încă extrădat UPDATE FOTO

Jurnaliştii din Belgrad spun că este o faptă uşoară, însă va fi dus în faţa judecătorului pentru a se stabili o pedeapsă. Şi autorităţile române au la dispoziţie doar 18 zile pentru a trimite documentaţia pentru extrădare.

VEZI şi EXCLUSIV: Primele imagini din Serbia după reţinerea lui Sebastian Ghiţă VIDEO

Noi SCENARII privind caputarea lui Sebastian Ghiță

La mai bine de 24 de ore de la prinderea lui Sebastian Ghiţă şi în lipsa unor informaţii oficiale, apar noi şi noi scenarii. Jurnaliştii scriu că acum o lună de zile, când a apărut acea informaţie, şi anume că Sebastian Ghiţă se află în Serbia ar fi fost doar o strategie. Autorităţile au lăsat să se scurgă această informaţie în presă pentru ca Sebastian Ghiţă să fie pus în alertă şi să plece din Serbia, asta în cazul în care chiar s-ar fi aflat acolo şi să ajungă pe teritoriul unui alt stat cu care România are tratat de extrădare, putând astfel să fie mai uşor de adus în ţară.

Atunci când a apărut această informaţie, toate autorităţile din România s-au grăbit să dezmintă imediat acest zvon.

Un alt scenariu este că telefonul lui Sebastian Ghiţă era urmărit şi folosea o cartelă cu un umăr de Franţa, numai că deschidea acest telefon doar atunci când avea nevoie să vorbească. Şi telefonul fratelui său era localizat, iar atunci când cele două au început să se apropie şi se află în aceeaşi arie au dedus că cei doi urmează să se întâlnească şi au pus la punct această operaţiune.

Citeşte şi Ipoteză halucinantă în cazul Ghiţă. De ce nu l-au prins autorităţile mai devreme, deşi s-a ştiut unde se află

Sebastian Ghiţă, ARESTAT pentru 60 de zile la Belgrad

Sebastian Ghiţă a fost capturat la Belgrad, după o întâlnire cu fratele său. Poliţiştii îl ţin în acest moment în arest la unul dintre locurile de detenţie din Capitala Serbiei. Fostul deputat a fost prins la aproape 4 luni de la dispariţia din ţară. Ghiţă urmează să fie extrădat, dar operaţiunea este una de durată.

Fostul deputat a fost înconjurat de poliţisti şi legitimat. Totul s-a întâmplat după ce poliţiştii români care se aflau pe urmele fostului deputatului le-au dat celor sârbi poza cu noul look al lui Ghiţă.

Poza a fost făcută când fostul deputat se afla într-un restaurant cu fratele său. Cei doi au părăsit ulterior localul, iar poliţiştii sârbi în baza informaţiilor primite de la cei români au acţionat. Fostul deputat nu s-a opus reţinerii, dar a încercat să-şi ascundă identitatea.

Avea acte de identitate false, asta au comunicat autorităţile sârbe. Nu s-a opus, nici nu avea cum, era pur şi simplu pe stradă, nu era însoţit de forţe, ca să se opună„, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Citeşte şi Gigi Becali, reacţie FABULOASĂ despre arestarea lui Sebastian Ghiţă

Poate fi o teamă în anumite zone, este treaba dânșilor, pe noi ne interesează să aplicăm legea. Celelalte speculații, toate lucrurile pe care le spun unii sau alții, nu e treaba noastră, ca și Guvern. Probabil că n-a fost nici simplu, eu sunt convins că au depus toate eforturile cei din Ministerul de Interne și nu numai„, a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, la întreaga operaţiune a participat şi Serviciul Român de Informţii.

Probabil că pe teritoriul statului sârb, având în vedere că a prezentat documente false, se va întocmi un dosar penal pentru uz de fals. Autorităţile sârbe derulează toate procedurile specifice„, a spus Carmen Dan.

Autorităţile sârbe spun că de fapt din acest motiv a fost şi arestat. Initial, procurorii au spus ca au emis ordonanţă de reţinere de 48 de ore pe numele lui Ghiță pentru fals. Apoi, Curtea Supremă din Serbia a decis plasarea în arest a
fostului deputat pentru două luni, în vederea extrădării.

Citeşte şi Traian Băsescu: Când va fi extrădat, Sebastian Ghiţă trebuie PROTEJAT, ca să poată spune ce ştie