Un camion plin cu 13 militari s-a răsturnat, TREI morţi, mai mulţi sunt în stare critică. A fost activat CODUL ROŞU VIDEO

Un camion plin cu militari s-a răsturnat într-o râpă, joi seara, în localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Din primele informaţii se pare ca este vorba de patru persoane decedate, toţi militari români. S-a activat planul roşu de intervenitie la nivelul judeţului Argeş. 

29 iun. 2017, 19:25
Un camion plin cu 13 militari s-a răsturnat, TREI morţi, mai mulţi sunt în stare critică. A fost activat CODUL ROŞU VIDEO

UPDATE 8.05 Şase dintre militarii răniţi au fost duşi la Spitalul Militar din Bucureşti, doi cu elicopterul şi patru cu ambulanţe, a anunţat Carmen Dan, ministrul de Interne, vineri dimineaţă, la România TV.

Ei sunt în stare stabilă, dar vor fi ţinuţi sub supraveghere medicală în continuare.


UPDATE 00:42 – Şeful Ambulanţei Argeş: Sunt trei persoane decedate în accident

Marian Hiru, şeful Ambulanţei Argeş, a declarat pentru MEDIAFAX, că sunt trei militari morţi în accidentul în care a fost implicat un camion care transporta 13 persoane.

UPDATE: Premierul Mihai Tudose a cerut ministrului Apărării Adrian Tuțuianu, ministrului de Interne Carmen Dan și secretarului de stat din MAI Raed Arafat să acționeze de urgență, în mod coordonat, în cadrul celulei de criză, pentru salvarea vieții militarilor răniți în accidentul care a avut loc în această seară în județul Argeș.

Prim-ministrul Tudose este în permanentă legătură cu instituțiile implicate în acțiunea de salvare pentru ca Executivul să pună la dispoziție tot ce este nevoie pentru sprijinirea victimelor și a familiilor acestora.

„Solicit ministrului Sănătății să pună la dispoziția spitalelor în care vor fi internați militarii răniți toate resursele necesare pentru a fi cât mai bine ingrijiți. În această seară am cerut și ministrului Apărării Adrian Tutuianu, precum și secretarului de stat din MAI Raed Arafat, să se deplaseze la locul accidentului pentru a coordona acțiunile de salvare. Suntem alături de militarii răniți în acest cumplit accident și le dorim multă sanatate”, a precizat premierul Tudose.

De asemenea, șeful Executivului a transmis condoleanţe tuturor celor îndureraţi după această tragedie. Guvernul va oferi sprijinul necesar familiilor militarilor implicaţi în acest accident.   


UPDATE 00:18 – Carmen Dan: Şoferul a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat, alcoolemie zero

Carmen Dan, ministru Afacerilor Interne, a declarat pentru MEDIAFAX că şoferul camionului cu militari care a căzut, joi seara, într-o râpă din judeţul Argeş, a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. Acesta nu a consumat alcool.

Se acţionează pentru descarcerarea a încă doi militari. Nu putem confirma încă decesul. Şoferul este unul dintre militarii transportaţi la spital şi a declarat că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat, rezultatul fiind zero„, a declarat Carmen Dan

UPDATE- Ceilalţi doi militari rămaşi încarceraţi în camionul răsturnat într-o prăpastie din Argeş au fost declaraţi morţi -surse 

Şi ceilalţi doi militari care mai erau încarceraţi în camionul răsturnat într-o prăpastie din judeţul Argeş au fost declaraţi decedaţi, au declarat pentru News.ro surse locale. 

Bilanţul accidentului în care a fost implicat un camion militar este de trei morţi şi nouă răniţi.

Cei trei militari morţi se aflau în cabina camionului în momentul în care acesta s-a răsturnat şi au rămas prinşi sub motor.

Ceilalţi zece militari se aflau în partea din spate a vehiculului militar.                        
 
Nouă dintre aceştia au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital. Al zecelea militar a scăpat fără nicio leziune şi se află la locul accidentului.

UPDATE: Premierul Mihai Tudose a declarat că la acest moment mai sunt doi militari încarceraţi. Acesta a mai spus că a cerut ca spitalele la care vor fi aduse victimele să aibă asigurate rezerve de sânge şi tot ce este nevoie. El a mai declarat că a fost activat Planul roşu la 3 minute de la primirea apelului la 112 şi că imediat a fost constituită o Celulă de criză la Ministerul de Interne.

De asemea, premierulsusţine că este inadmisibil să nu poată fi făcute zboruri pe timp de noapte cu elicoptere SMURD:

„Din păcate, nu înţeleg de ce după 27 de ani nu putem efectua zbor pe timp de noapte, maine vom verifica. Este impardonabil pentru o ţară în anul 2017”, a adăugat Tudose.

UPDATE: Raed Arafat: „Ultimul bilanţ arată că şapte persoane se află în drum spre Câmpulung, de unde vor fi aduse la Bucureşti, alte două sunt transportate la spitalul din Braşov, din păcate o persoană a decedat şi, din ce se vede, două sunt încă încarcerate, nu cred că mai sunt în viaţă”, a declarat Raed Arafat în direct la România TV.

UPDATE: „Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor.

Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General se află în deplasare către locul accidentului.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

Vom reveni cu detalii, pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, precizează MApN într-un comunicat.


UPDATE – Militarii sunt de la Batalionul de Vânători de Munte de la Câmpulung Muscel. Circulaţia în culoarul Rucăr – Bran este blocată

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că militarii sunt de la Vânătorii de Munte din Câmpulung şi veneau dintr-o misiune.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a spus că în camion se aflau 13 militari.

UPDATE:  Trei militari sunt încarceraţi, cu şanse minime de supravieţuire. Pompierii de la ISU Argeş au reuşit să ajungă la camionul militar răsturnat într-o prăpastie, în zona localităţii Dâmbovicioara, echipajele de decarcerare reuşind să scoată zece militari din autovehicul, au declarat reprezentanţi ai ISU Argeş.La ora transmiterii acestei ştiri, alte trei persoane sunt încarcerate în camion, iar şansele de supravieţuire ale acestora sunt ”minime”, au precizat sursele citate. Echipajele Salvamont Argeş au fost solicitate să intervină în zonă, pentru a ajuta la scoaterea victimelor din camionul răsturnat.

 

UPDATE: Prefectul de Argeş, Emilian Dragnea, din momentul în care s-au primit primele semnale, s-au înregistrat 12 victime, s-a declanşat planul roşu, au fost deplasate ambulanţe. Sunt echipaje care duc răniţi spre spitalul Cîmpulung, iar spitalul de la Piteşti este pregătit pentru primirea victimelor. Sunt trei victime care au nevoie de descarcerare.

UPDATE: Zece militari au fost scoşi din camionul răsturnat într-o prăpastie în judeţul Argeş de către echipele de descarecere, alţi trei fiind încarceraţi şi având ”şanse minime de supravieţuire”, au declarat, joi seară, pentru News.ro reprezentanţi ai ISU Argeş. Informațiile sunt în dinamică, atât numărul victimelor cât și situația de la fața locului este în dinamică. Este vorba despre un camion militar răsturnat într-o râpă adâncă de aproximativ 4-50 de metri. La nivelul județului Argeș s-a activat Planul Roșu de intervenție, s-a acționat pentru descarcerarea a zece persoane și în momentul de față alte trei persoane sunt încarcerate și se lucrează pentru scoaterea acestora din camion. Operațiunea de salvare se desfășoară cu greutate, terenul este accidentat și este întuneric”, a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș.

UPDATE  – Raed Arafat:  Descarcerarea este dificilă; camionul răsturnat se află lângă o râpă şi mai mare; sunt şi persoane care au ieşit pe picioarele lor din vehicul.
Secretarul de stat în Mai Raed Arafat a declarat că din informaţiile pe care le deţine până în acest moment, camionul răsturnat este aproape de o râpă mai mare,  astfel încât descarcerarea trebuie făcută cu mare atenţie.

Conform lui Arafat unii dintre cei aflaţi în camion au ieşit pe piciorele lor din vehicul şi au ajutat la scoatera câtorva dintre răniţi.
Secretarul de stat a spus că nu se poate interveni cu elicopterele în zona respectivă, pentru că este noapte şi este o regiune muntoasă.
El a anunţat că la locul accidentului, care a avut loc în zona satului Valea Urdii, din comuna Dâmbovicioara, se vor deplasa şi echipe de la Spitalul Floreasca, pentru a prelua răniţi dacă va fi cazul. De asemenea, a fost alertat şi Salvamontul.

COD ROŞU de intervenţie în Argeş. Un camion cu militari s-a răsturnat, joi seara, într-o prăpastie în localitatea argeşeană Dâmbovicioara. În camion erau militari ai Batalionului Vânători de Munte Dragoslavele.

Din primele informaţii, 13 de militari sunt încarceraţi, a anunţat ministrul de Interne Carmen Dan.

În acest caz a fost activat planul roşu de intervenţie şi au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase ale Serviciului de Ambulanţă Argeş. De asemenea, acţionează şi trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor.

Rude ale celor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune. 

 Poliţia şi mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.Ministrul Apārārii se îndreaptā spre locul accidentului. Rude ale celor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat că mai multe persoane sunt încarcerate.