VICTOR PONTA, citat la DNA în Dosarul Rovinari-Turceni: „Mi s-a dat EXPERTIZA” VIDEO

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, miercuri, la DNA, fiind citat în Dosarul Rovinari-Turceni. Ponta a stat însă foarte puţin timp în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că i s-a prezentat expertiza financiar-contabilă.

RomaniaTV.net
19 aug. 2015, 07:51
VICTOR PONTA, citat la DNA în Dosarul Rovinari-Turceni: „Mi s-a dat EXPERTIZA” VIDEO

Victor Ponta, urmărit penal în Dosarul Turceni — Rovinari, s-a prezentat la DNA în jurul orei 10.50. Potrivit România TV, premierul fost citat de procurorul de caz pentru ora 11.00.

Înainte să intre în sediul DNA, Victor Ponta a precizat că expertiza financiar-contabilă, solicitată în dosar, a fost finalizată. „Normal că este gata expertiza”, a spus Ponta.

Ponta a stat doar 15 minute în sediul DNA. La ieşire, premierul a spus că i s-a prezentat expertiza.

„Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2000 de lei în plus taxe, dar nu le mai cer înapoi de la statul român”, a arătat Ponta, care a refuzat să facă alte declaraţii. „O să dau declaraţii când mă cheamă procurorul cu avocatul”, a adăugat Ponta.

 

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, rezultatele expertizei din dosarul Rovinari – Turceni mentin prejudiciul stabilit initial de procuror.

Potrivit comunicatului DNA din 5 iunie, „prin inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale a fost creat un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 147.724,22 lei”

Victor Ponta a fost asteptat la sediul DNA şi de un protestatar care i-a cerut demisia. „Daţi-vă demisia! Aţi minţit poporul român”, a strigat bărbatul. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, la DNA. Un protestatar i-a cerut DEMISIA: „Cred ca era Alina Gorghiu DEGHIZATĂ”

Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare în dosarul Rovinari-Turceni, în care este urmărit penal, alături de Dan Şova.

În iulie, când a fost la DNA, Victor Ponta declara că va reveni pentru a da declaraţii în luna august, atunci când va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosar. „Procurorul a dispus — și e foarte bine — o expertiză financiar-contabilă și ne vedem când e gata, în august”, spunea Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI SURSE: Care este rezultatul EXPERTIZEI în dosarul lui Victor Ponta. Documentul, pe masa DNA

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”).

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte „însemnată” din sumele obținute de către SCA „Șova și Asociații” de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.