Liviu Dragnea: Am trimis primarilor proiectul descentralizării, îl susţin fără rezerve

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat marţi că a trimis proiectul de lege privind descentralizarea către primari pentru a vedea propunerile incluse.

01 oct. 2013, 11:16
Liviu Dragnea: Am trimis primarilor proiectul descentralizării, îl susţin fără rezerve

Ulterior va avea loc o întrevedere cu edilii pentru a da o formă finală actului normativ, a adăugat liderul PSD, informează Mediafax.

„Sunt câteva luni de când împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, primari de comune, oraşe municipii şi preşedinţi de CJ lucrăm împreună la un pachet de legi, printre care şi Legea descentralizării”, a mai spus Dragnea.

El a precizat că a colectat la Ministeul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice toate solicitările primarilor şi le-a dat forma unui proiect de lege, pentru că erau solicitări legate de principii.

„Le-am pus (propunerile, n.r.) într-o formă de proiect de lege şi le-am transmis-o lor, deci nu am dat drumul în eter sau nu am trimis-o aşa prin ţară cu curierul. Le-am dat-o lor (primarilor, n.r.), punctual, la cele patru asociaţii, să se uite pe forma finală, să se uite şi la ce au propus ceilalţi, urmând ca după ce se uită la ea să mai facă eventual şi alte adăugiri şi să avem o întâlnire în care să dăm o formă finală, după care să începem să discutăm politic în USL şi, când finalizăm acest proces, să i-o prezint primului-ministru”, a spus Dragnea.

CITEŞTE ŞI:

DESCENTRALIZARE. Funcţionarii vor ocupa posturi de poliţisti. Vezi cine ne va controla maşinile în trafic

Termenul limită până la care cei din teritoriu trebuie să vină cu amendamente este 1 octombrie 2013, ora 12.00. USL intenţionează ca procesul descentralizării să fie realizat imediat, începând cu 1 ianuarie 2014.