Liviu Dragnea: Dacă nu mai susţine nimeni ordonanţa salariilor demnitarilor, o RESPINGEM în Parlament

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, critică decizia celor care au anunţat că îşi donează majorările salariale, inclusiv Victor Ponta, spunând că va propunere respingerea ordonanţei în Parlament dacă "o plimbă de la unul la altul şi nu şi-o mai asumă nimeni".

30 iul. 2015, 11:39
Liviu Dragnea: Dacă nu mai susţine nimeni ordonanţa salariilor demnitarilor, o RESPINGEM în Parlament

Liviu Dragnea a spus că va propune în Parlament respingerea ordonanţei privind majorarea salariilor demnitarilor, dacă cei care beneficiază „tot o plimbă de la unul la altul şi nu o susţine nimeni”, referindu-se la faptul că unii au anunţat că îşi donează banii.

„Am urmărit cu atenţie ultimele atitudini, luări de poziţie, exprimări cu privire la OUG care cuprinde mărirea salariilor demnitarilor.

Am văzut şi un consilier sau fost consilier care spunea că Guvernul ar vrea să o retragă, dar nu e lăsat de partid. De asemenea, constat că nu prea o mai susţine nimeni din cei care au  promovat-o şi au adoptat-o. Totodată vedem că încep să-şi doneze măririle de salariu. 

Dacă tot o plimbă de la unul la altul şi nu şi-o mai asumă nimeni, atunci îi rezolvăm noi în Paralment şi în Parlament o să propun respingerea ei. Dacă niciun beneficiar nu  mai vrea să o folosească, nu are rost să ne mai chinuim cu ea„, a spus Dragnea.

CITEŞTE ŞI DECIZIA lui Victor Ponta după majorarea salariului: DONEAZĂ diferenţa unei echipei de baschet

Dragnea a mai arătat că va încerca în Parlament anularea actului normativ. „Nu este o constatare. Eu știu așa că de câte ori am luat o decizie am argumentat-o, am susținut-o până la capăt. Nu-mi place situația asta, îl pun și pe premier într-o situație foarte delicată. Dacă nu o mai susține, nu-și mai asumă nimeni, nu-i mai chinuim. În Parlament o să încercăm să o anulăm. Este pur și simplu declarația mea, dar nu rămâne în vânt”, a susținut Dragnea.

Premierul Victor Ponta a scris miercuri, pe Facebook, că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin „faimoasa ordonanţă” echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.

„Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Preşedinte, preşedinţii Parlamentului, miniştrii etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puţin egal cu alţi funcţionari din subordine şi relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în acelaşi timp cu salariile celorlalţi angajaţi din sectorul public. Aşa că pot să mai aştept până vom adopta noua Lege a Salarizării! În consecinţă, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferenţa de salariu primită prin «faimoasa ordonanţă» către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulţi ani din nou într-o competiţie europeană). Aşa am sufletul împăcat şi fac şi un gest simbolic de sprijin pentru echipa şi sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI Un ministru îşi donează şi el majorarea de salariu: „Din partea Preşedinţiei nu mă aştept la niciun gest”