Liviu Dragnea: Când se făceau chermezele cu şefii servicilor, eu eram condamnat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că în timp ce se făceau „chermeze” cu şefii serviciilor de informaţii, el era condamnat, afirmând că la Congresul PSD se va discuta mult despre relaţia SRI-PSD, SRI-Guvern, SRI-Parlament.

08 mart. 2018, 16:10
Liviu Dragnea: Când se făceau chermezele cu şefii servicilor, eu eram condamnat

„Minciuna asta de pe ce site aţi luat-o? Eu am vorbit în CexN despre mai multe lucruri. Întâmplător, când se făceau chermezele alea eu eram condamnat. Cu totul întâmplător. Eu vă spun că o să discutăm atât de mult despre relaţia SRI-PSD, SRI-Guvern, SRI-Parlament, încât o să aveţi ştiri foarte mult timp”, a declarat Liviu Dragnea, solicitat să comenteze un presupus reproş care i-ar fi fost adresat de Ecaterina Andronescu, la ultimul CEX, când ar fi afirmat că în timp ce ea „dădea cu subsemnatul la DNA”, Liviu Dragnea „era le chermeze cu şefii de servicii”.

Citeşte şi:  Congres PSD. Liviu Dragnea o susţine pe Viorica Dăncilă şi o atacă pe Ecaterina Teodorescu: De ce candidează?

Liviu Dragnea a afirmat că dacă nu va fi chemat la Comisia SRI va merge şi va vorbi cu presa în faţa sălii de şedinţă.

„Dacă o să voteze în continuare, o să mă duc în faţa comisiei şi o să vorbesc de acolo”, a spus Dragnea, solicitat să comenteze faptul că deputaţii PSD au votat împotriva propunerii de a fi audiat.

Marţi, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a respins propunerea USR pentru audierea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 20 martie, data la care acesta va fi invitat la comisie urmând să fie stabilită ulterior, afirma Marian Cucşa, deputat ALDE, vicepreşedinte al comisiei.

„Reprezentantul USR a propus audierea lui Liviu Dragnea în data de 20 martie. Această propunere nu a fost acceptată ca dată. Bineînţeles, Liviu Dragnea va fi audiat la Comisia SRI şi vom comunica data la care va fi audiat. Data de 20 nu se poate, că s-au decalat audierile şi nu are cum să fie audiat la acea dată. S-a dat un vot în comisie, ţinând cont de calendarul stabilit în urmă cu ceva timp, nu aveam cum să acceptăm audierea pentru data respectivă. După audierea lui Florian Coldea urmează audierea lui Traian Băsescu. I-am trimis o adresă oficială lui Traian Băsescu, aşteptăm răspuns. În principiu, în data de 20 ar fi trebuit să vină Traian Băsescu”, preciza Cucşa.

Deputatul ALDE a susţinut că membrii comisiei au respins doar data de 20 martie pentru audierea lui Liviu Dragnea. „Subiectul nu este închis, am votat împotriva datei de 20 martie. Am spus, prin vocea preşedintelui comisiei, Claudiu Manda, că va fi audiat dl Dragnea. Calendarul comisiei îl face plenul comisiei, nu îl face reprezentantul USR. Votul majorităţii a fost că nu îl vom audia (pe Liviu Dragnea – n.r.) în data de 20. Vă vom comunica data. Trebuie să vedem disponibilitatea dlui Dragnea. Noi nu am impus nimănui să vină strict în data respectivă”, a adăugat Cucşa.

A doua zi, miercuri, fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP, a spus că va merge la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI numai după ce va fi audiat liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

„Şi, dacă ce poate mărturisi Dragnea despre întâlnirile, chefurile şi meciurile de tenis de la vilele SRI, la care a participat alături de Maior, Ponta, Coldea, Dîncu, Kovesi, Georgescu, Ghiţă şi alţi înalţi reprezentanţi din magistratură şi servicii secrete nu prezintă interes pentru onorabila majoritate din Comisia SRI, de ce aş crede că prezenţa mea la comisie ar fi necesară sau utilă? Aşa că, dragi parlamentari din Comisia SRI, căutaţi-mă după ce îl audiaţi pe Dragnea. Nu vedeţi că bietul Daddy îşi rupe hainele de pe el pentru că aţi refuzat să-i primiţi spovedania?”, a scris Băsescu pe Facebook.