Liviu Dragnea cere explicaţii autorităţilor din Brazilia pentru „date personale” publicate de Rise Project

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a notificat autorităţile din Brazilia referitor la anchetele care îl vizează, publicate de către Rise Project, el solicitând explicaţii pentru punerea la dispoziţie a unor date pe care le consideră „strict personale”.

RomaniaTV.net
05 iul. 2017, 10:57
Liviu Dragnea cere explicaţii autorităţilor din Brazilia pentru „date personale” publicate de Rise Project

„Am notificat autorităţile federale din Brazilia, prin ambasada Braziliei de aici, pentru ceea ce a apărut pe un anumit site, pentru că nu am reacţionat până acum, ultimele luni de zile, dar deja sunt foarte multe legi încălcate şi faptul că unui turist român, eu – nu am virat bani în Brazilia, nu am afaceri în Brazilia, nu am spălat bani în Brazilia sau în altă ţară sau în România – şi faptul că nişte date strict personale au fost puse la dispoziţia unor aşa-zişi jurnalişti sau anchetatori civili, încălcându-se nişte legi, cred că ar trebui să primesc nişte explicaţii”, a spus Dragnea.

El a spus că vrea să afle dacă acele date personale au fost furnizate oficial de către o instituţie federală din Brazilia sau au fost obţinute prin mijloace nelegale.

Dragnea a mai spus că nu există nicio anchetă în Brazilia legată de persoana sa.

„Nu există aşa ceva ( o anchetă în Brazilia – n.r.). Din câte îmi aduc aminte, nu sunt nici urmărit internaţional, nu am nici mandat de arestare internaţională, nu sunt nici urmărit de Interpol şi nu sunt de acord ca un aşa-zis investigator, pentru nişte investigaţii pentru care se cheltuie mulţi bani, spune minciuni”, a adăugat Dragnea.

Rise Project a publicat în ultima perioadă o serie de anchete cu privire la presupuse legături de afaceri pe care Dragnea le-ar avea în Brazilia.

Jurnaliștii Rise Project susțin că afacerile din America de Sud ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, ar fi intrat „în colimatorul” procurorilor brazilieni. Mai mult, investigația Rise Project a făcut subiectul unui documentar difuzat pe a doua mare rețea de televiziune din Brazilia. Jurnaliștii au prezentat, luni, noi date despre călătoriile șefului PSD în Brazilia.

Rise Project susține că procurorii brazilieni ar suspecta o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în legătură cu investițiile făcute în Brazilia pe numele prietenilor lui Liviu Dragnea.

Cât privește călătoriile în Brazilia, jurnaliștii susțin că actualul șef al PSD a mers, pentru prima dată în Brazilia, pe 16 februarie 2009, pe când era președinte al CJ Teleorman. „Zborul TP165, al companiei aeriene portugheze TAP, a aterizat pe aeroportul din Fortaleza, în seara zilei de 16 februarie 2009, în plină vară braziliană. La bord se aflau trei personaje care aveau să joace, în anii următori, roluri importante pe scena politică și economică din România: Liviu Dragnea, Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș”, dezvăluie Rise Project.

Jurnaliștii mai arată, cu date concrete, că șeful PSD a fost de 16 ori în Brazilia. În 2013, ar fi mers în America de Sud și secretara sa, Irina Alexandra Tănase, care a intrat în Brazilia alături de Mugurel Gheorghiaș. „În total, Irina Tănase a vizitat Fortaleza de șase ori între 2013 și 2016, fiind de cinci ori în compania lui Dragnea și o dată în cea a lui Gheorghiaș”, susține Rise Project.

Investigația completă AICI.