Liviu Dragnea: Codurile Penale nu vor fi trecute prin OUG, facem sesiune extraordinară

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu este exclusă nicio variantă, dar, în acest moment, în coaliție s-a decis ca modificările la Codurile Penale să treacă prin procedură parlamentară, nu prin Ordonanță de Urgență.

25 iun. 2018, 12:09
Liviu Dragnea: Codurile Penale nu vor fi trecute prin OUG, facem sesiune extraordinară

Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind Codurile penale este exclusă, potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

Întrebat de jurnalişti, luni, la Parlament, dacă este exclusă în acest moment o ordonanţă de urgenţă privind Codurile penale, Dragnea a răspuns: „Da”.

„O să facem o sesiune extraordinară, dar nici sesiunea extraordinară nu poate să țină toată vara. Vom încerca să adoptăm în procedură rapidă (…) Așa cum spunea și domnul Bădălău, la o adică nicio soluție nu e dată la o parte. Dacă se împotmolește, atunci se vor lua măsuri. Nu putem face o sesiune extraordinară toată vara. Şi atunci o să cer astăzi, şi eu, şi domnul Tăriceanu celor din comisie să închidă odată Codul penal, să meargă la votul final, după care intră în circuitul obişnuit”, a declarat Liviu Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu exclude OUG sau asumarea răspunderii pe Codurile Penale: Mergem pe procedură parlamentară

Bădălău spune că ar fi mai practică OUG pe Codul penal, dar că PSD trebuie să convingă şi ALDE

Senatorul PSD Niculaeu Bădălău a declarat, luni, că ar fi mai practică adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Codul penal, pentru că acest proiect este de un an de zile în dezbatere publică, dar că PSD trebuie să convingă şi ALDE

„OUG ar fi mai practică, dar nu se poate face fără sprijinul celor din ALDE”, a declarat Bădălău.

”Ştiţi foarte bine că acest proiect stă în dezbatere de un an de zile. Ceea ce spune opoziţia este o nebunie. Suntem obligaţi de UE să punem în concordanţă legislaţia română cu sugestiile dânşilor. Avem multe articole de pus în concordanţă. Asta încercăm să facem, dar procesul legislativ este de durată”, a mai afirmat senatorul PSD.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că modificarea Codurilor penale va fi făcută exclusiv prin procedură parlamentară, el susţinând că nu a propus nimeni şi nu s-a discutat despre adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru modificarea Codurilor şi nici despre adoptarea acestor modificări prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.