Liviu Dragnea: Comunităţile evreieşti din SUA sunt la curent cu rolul activ al României în combaterea antisemitismului, xenofobiei

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut vineri o întrevedere cu o delegaţie condusă de preşedintele American Jewish Committee, David Harris, cu această ocazie fiind evidenţiat rolul activ al României în combaterea discriminării, xenofobiei şi antisemitismului.

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 13:57
Liviu Dragnea: Comunităţile evreieşti din SUA sunt la curent cu rolul activ al României în combaterea antisemitismului, xenofobiei

„Am avut astăzi o întâlnire foarte interesantă cu domnul David Harris, preşedintele American Jewish Committee. Am constatat cu satisfacţie, dar şi cu oarecare surprindere că reprezentanţii comunităţilor evreieşti din Statele Unite sunt la curent cu rolul activ României în ceea ce priveşte combaterea oricărei forme de antisemitism, xenofobie sau discriminare. Domnul Harris a fost, de asemenea, plăcut impresionat de colaborarea dintre autorităţile române şi organizaţiile evreieşti în realizarea proiectului Muzeului Holocaustului din România”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

El a menţionat că a discutat şi despre Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, în acest context fiind menţionată intensificarea dialogului transatlantic.

„În opinia mea, a fost o întâlnire bună pentru România”, a concluzionat Dragnea.

Conform unui comunicat al Camerei Deputaţilor transmis Agerpres, la întâlnire, cei doi oficiali au discutat despre rolul activ al României, la nivel internaţional, în combaterea discriminărilor de orice fel, a xenofobiei şi a antisemitismului, fiind menţionat angajamentul ferm al ţării noastre în relaţia cu diaspora evreiască, precum şi implicarea, alături de organizaţiile evreieşti, în dezvoltarea şi implementarea proiectului Muzeului Istoriei Evreilor şi a Holocaustului din România.

În contextul relaţiei apropiate cu statul Israel, cât şi din perspectiva poziţiei de aliat deplin angajat în Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, partea română a exprimat întreaga disponibilitate în ceea ce priveşte intensificarea şi dezvoltarea dialogului transatlantic, mai precizează sursa citată.

Delegaţia condusă de David Harris, preşedintele American Jewish Committee, efectuează o vizită în România, în perioada 18 – 20 ianuarie.