Liviu Dragnea, răspuns pentru Iohannis: Guvernul este pregătit să gestioneze preşedinţia Consiliului UE

Liviu Dragnea susține, referitor la demisia lui Victor Negrescu, că este una ciudată, menționând că premierul Viorica Dăncilă are deja o propunere pentru acest post. Şeful PSD a ţinut să preciezez că plecarea lui Victor Negrescu nu va afecta pregătirea României pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE pentru că "acolo n-a lucrat un singur om, ci o echipă". 

RomaniaTV.net
12 nov. 2018, 14:12
Liviu Dragnea, răspuns pentru Iohannis: Guvernul este pregătit să gestioneze preşedinţia Consiliului UE

„Guvernul este pregătit să gestioneze preşedinţia Consiliului UE. Ceea ce face Klaus Iohannis, şi nu numai el, aduce deservicii majore acestei ţări pentru că încearcă să inducă la nivelul opiniei publice din România, cât şi international că Guvernul din ţara lui nu este pregătit să gestioneze preşedinţia, neavând niciun fele de probe, dovezi în acest sens. E incalificabil”, a declarat Liviu Dragnea, ca reacţie la afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar „lucrurile au luat-o razna”. 

Despre demisia lui Victor Negrescu din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, Liviu Dragnea a spus că premierul Viorica Dăncilă are deja o propunere pentru funcţia vacantă. Dragnea a ţinut să precieze că „nu se pune problema ca această demisie foarte ciudată să afecteze pregătirea României pentru preşedinţia Consiliului UE. Acolo n-a lucrat un singur om, ci o echipă”. 

Întrebat dacă Ana Birchall ar putea să preia postul rămas liber după plecarea lui Victor Negrescu, Liviu Dragnea a spus că „nu sunt purtătorul de cuvânt al Guvernului”.