Liviu Dragnea: Cred că nu mai e nevoie de suspendarea lui Iohannis. Prin tot ceea ce face, se va autosuspenda

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat joi că nu crede că e nevoie de începerea demersurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, adăugând că acesta, prin tot ceea ce face, se va autosuspenda.

RomaniaTV.net
08 nov. 2018, 18:34
Liviu Dragnea: Cred că nu mai e nevoie de suspendarea lui Iohannis. Prin tot ceea ce face, se va autosuspenda

„Cred că nu mai e nevoie, pentru că prin tot ceea ce face, se va autosuspenda”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PSD ia în calcul suspendarea şefului statului.

Dragnea a spus despre Iohannis că este un om în panică, foarte nervos, pentru că vede cum se destramă „sistemul odios care l-a protejat”, iar faptul că începe să folosească atât de mult cuvântul „infractor” poate să devină periculos pentru o persoană care a comis infracţiuni, dovedite de instanţele din România.

„Eu am văzut, ca mulţi alţii, un om în panică, foarte nervos şi iritat, dar în panică. Şi este firesc pentru că, de fapt, vedem un preşedinte care este panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios care l-a protejat şi încearcă să-l mai protejeze în continuare. Domnul Iohannis vede cum se strânge funia în jurul parului şi începe să se gândească serios că poate veni momentul când trebuie să dea socoteală la nenumăratele ilegalităţi pe care le-a săvârşit în ani trecuţi”, a susţinut Dragnea.

El a adăugat că a prezentat luni nişte documente referitoare la preşedinte care au ieşit în spaţiul public, au fost publicate în presă, „numai că ele au fost băgat la sertar ca şi cum sunt lucruri neimportante, ca şi cum vorbim de un om obişnuit”.

Liderul PSD a adăugat că îşi aminteşte că Iohannis a spus că el nu a avut niciun dosar penal şi că nu a fost niciodată cercetat penal, dar, de fapt, acum „aflăm că a avut nu unul, ci nouă dosare penale care au fost clasate, unul chiar cu două zile înainte să îşi depună candidatura”.

„Iohannis ne-a minţit în legătură cu faptul că a fost sau nu a fost cercetat penal, aşa cum ne-a minţit şi Augustin Lazăr, cu toată seninătatea de care putea să dea dovadă atunci când se arăta indignat de faptul că au existat protocoale, când el ştia că semnase un protocol cu ceva timp înainte, protocol secret cu SRI. Despre fake-uri, că am înţeles că a început să folosească şi alt cuvânt – fake-uri. Cele şase dosare conţin doar documente reale şi sunt documente din dosarele instanţelor de judecată care l-au vizat şi îl vizează pe preşedintele Iohannis. Sunt declaraţii publice şi chiar comunicate ale Administraţiei Prezidenţiale. Deci reacţia lui Iohannis că aceste afirmaţii sunt fake-uri este o reacţie jalnică. Cum să spui că nişte comunicate ale Administraţiei Prezidenţiale, ale instituţiei pe care o conduci sunt fake-uri. Veţi găsi, de exemplu, şi aici poate are dreptate, un testament fake, mai pe româneşte un testament fals pe baza căruia preşedintele a luat cu japca o casă care aparţinea statului român”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a adăugat că în acele dosare se mai găseşte un certificat în care apar soţia şi soacra preşedintelui în calitate de moştenitori, „dar în calitate de moştenitori fake, adică falşi”, dar şi un contract de vânzare-cumpărare fals încheiat de preşedinte prin uz de fals.

Citeşte şi: Dragnea îi răspunde preşedintelui: Iohannis poate fi considerat „preşedintele-tonomat al statului paralel”