Liviu Dragnea, cu o nouă valiză în Parlament: Am o valiză găsită de un localnic din Sibiu. Iohannis a minţit în declaraţia de avere

Liviu Dragnea a adus luni încă o valiză în Parlament. "Am o valiză găsită de un localnic din Sibiu", a spus ironic şeful PSD, despre care susține că ar proba presupuse infracțiuni comise de preşedintele României. Klaus Iohannis vorbeşte despre penali care "s-au cocoţat în vârful statului", dar, de fapt, el este cel care s-a cocoţat, fiind urmărit penal în mai multe dosare, dar nu şi-a dat demisia, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
12 nov. 2018, 13:14
Liviu Dragnea, cu o nouă valiză în Parlament: Am o valiză găsită de un localnic din Sibiu. Iohannis a minţit în declaraţia de avere

„Azi este a doua zi de luni şi este a doua valiză. Un localnic din Sibiu a zis că a găsit-o în curte şi a dat-o unui prieten, care a dat-o altui prieten şi care prietenul acela cică a devenit martor sub acoperire. Acestea sunt nişte stick-uri pe care o să vi le oferim”, a spus Liviu Dragnea la Parlament.

Discursul lui Liviu Dragnea a continuat cu un tir de acuzaţii şi jigniri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

„De foarte mult timp deşi există jurnalişti care fac dezvăluiri, unele chiar cutremurătoare, bine documentate, cu privire la activitatea posibil infracţională a preşedintelui Iohannis, aceste ştiri ori nu se prezintă ori mor repede, cu totul şi cu totul întâmplător. Foarte ciudat. Şi am zis să le tot reiau eu. Ceea ce vedem noi la acest preşedinte (…) Românii au dreptul să știe cine este acest președinte, un președinte fake, un personaj de carton pus în vitrină de statul paralel şi susţinut în continuare de statul paralel. Mulţi procurori l-au descris ca un şef de clan, ca un şef de grup organizat, cu toarte acţiunile întreprinse în perioada în care a fost primar şi nu numai. Şi putem vorbi până la urmă de 17 dosare penale. Acest domn care vorbea cu atâta plăcere despre penalii din politică, despre penali care s-au cocoţat în vârful statului. În vârful statului stă preşedintele României, dumnealui s-a cocoţat în vârful statului. Spune că nu a fost niciodată urmărit penal. Minciună, a fost urmărit în mai multe dosare şi nu şi-a dat demisia, aşa cum cerea el unora să-şi dea demisia. (…) Ce e cel mai rău e că i-a minţit pe cetăţenii români. În timp ce juca rolul de Alba ca Zăpada, arăta cu degetul către alţii, el era posibilul penal ajuns în vârful statului”, a spus Liviu Dragnea.

Anterior ieşirii lui Liviu Dragnea, preşedintele Klaus Iohannis declarase, la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România, că ţara noastră nu este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE şi că Guvernul Dăncilă – Dragnea, pe care l-a numit un „accident al democraţiei”, trebuie înlocuit.

„Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, deşi nu vă priveşte direct. Este vorba despre anul 2019. Ştiţi bine că de la 1 ianuarie, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie onorantă dar şi solicitantă pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi de aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat şi am spus că vom face faţă. Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea – Dăncilă”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a admis că, anterior, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, a declarat că România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, însă, între timp, „lucrurile au luat-o razna la Guvern”.