Liviu Dragnea: Cu toţii ne dorim o Alianţă puternică, bazată pe o cooperare cu UE complementară şi eficientă

Cu toții ne dorim o Alianță puternică, bazată pe o relație transatlantică solidă, o cooperare cu Uniunea Europeană complementară și eficientă, a declarat, luni, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în discursul susținut la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a NATO, care se desfășoară la București.

RomaniaTV.net
09 oct. 2017, 07:51
Liviu Dragnea: Cu toţii ne dorim o Alianţă puternică, bazată pe o cooperare cu UE complementară şi eficientă

„Ne dorim, de asemenea, implementarea deplină și fără ezitare a angajamentelor asumate, împreună cu acceptarea fără ezitare a responsabilităților, inclusiv bugetare de către toți partenerii”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

El a spus că este bine cunoscut atașamentul României față de structurile europene și euroatlantice, evidențiind că țara noastră a alocat resursele bugetare necesare apărării, „așa cum puține state au făcut-o”.

„Sunt bine cunoscute atât vocația, cât și atașamentul României față de structurile europene și euroatlantice. Am făcut și continuăm să facem eforturi importante să ne creștem profilul în familia europeană. Am alocat resursele bugetare necesare Apărării, așa cum puține state au făcut-o. Relația cu partenerii transatlantici este de o importanță strategică pentru noi, iar soldații români contribuie cu curaj și determinare pe teatrele de operațiuni și apără cu succes prima linie a frontierei europene și euroatlantice”, a subliniat Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, la Adunarea NATO: În relația cu Rusia, este nevoie de o strategie aliată cuprinzătoare și coerentă pe termen lung