Liviu Dragnea: Decizia lui Ponta de a se retrage, O GREŞEALĂ. PSD NU nu are preşedinte INTERIMAR VIDEO

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că este o "greşeală" faptul că Victor Ponta a renunţat la şefia partidului şi a arătat că trebuie convocat Comitetul executiv pentru a decide "calea de urmat" deoarece "partidul nu poate sta într-o situaţie ambiguă". Dragnea a arătat că PSD nu are acum "un preşedinte interimar", dar a explicat că soluţia nu este un Congres extraordinar.

13 iul. 2015, 08:56
Liviu Dragnea: Decizia lui Ponta de a se retrage, O GREŞEALĂ. PSD NU nu are preşedinte INTERIMAR VIDEO

Liviu Dragnea a spus că retragerea lui Victor Ponta nu este „un eveniment sau o acţiune care să ne bucure sau care sa linisteasca partidul”.

„Ba dimpotriva. În consecinta, trebuie sa se convoace Comitetul Executiv într-un timp scurt. Nu a fost o decizie colectiva sau asumata. A fost o decizie personală pe care i-o respectam, dar acum, din pacate, nu putem sta. Partidul nu poate sta intr-o situaţie ambiguă. Comitetul Executiv Naţional va trebui sa stabilească calea de urmat. (…)

Nu cred ca un congres e o solutie. Un Congres poate sa tulbure si mai mult partidul şi este exact de ce nu are nevoie partidul acum. Trebuie sa se stabilească modul de convietuire in coalitie si trebuie sa valideze o conducere interimara, ceva de genul asta, pentru o perioada limitata„, a spus Dragnea.

Dragnea a arătat că Ponta a comis, în opinia sa, o greşeală retrăgându-se de la şefia PSD şi speră să nu facă şi a doua greseala, aceea de a pleca de la Guvern.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea nu exclude ALEGERILE ANTICIPATE: „Trebuie să fim atenţi. Nu ştie nimeni ce va fi la toamnă

„A fost o greşeală. Eu as fi vrut sa nu o faca, dar ii respect decizia, il inteleg. Am avut o discutie cu el dimineata. Ar mai fi trebuit sa astepte, zic eu.. Sa vedem ce se intampla cu acest dosar, dar fiecare este liber să ia deciziile pe care le crede de cuviinta că sunt bune pentru el si pentru partid„, a explicat Dragnea. 

Dragnea a completat că, în momentul de faţă, nimeni nu este preşedinte interimar al PSD, contrazicând-o astfel pe Rovana Plumb.

Nu exista nimeni in functia de presedinte interimar. Nu avem presedinte interimar, avem un presedinte care si-a dat demisia sau care a părăsit funcţia de preşesinte şi este un loc gol„, a arătat Dragnea.

Întrebat dacă există riscul unor plecări din partid, Dragnea a spus: ” Daca se prelungeste aceasta situatie ambigua, orice risc este posibil. Comitetul Executiv trebuie să aibă loc cât de repede. Cel mai târziu saptamana viitoare, daca nu, saptamana asta”.

CITEŞTE ŞI SURSE: Victor Ponta, inculpat în dosarul Turceni -Rovinari. Procurorii i-au pus sechestru pe avere

Social-democratul a adăugat că, în teritoriu, toată lumea spune că PSD trebuie să rămână la guvernare.  „Aproape toti membri de partid, ca nu am putut vorbi cu toti, vor ca PSD sa ramana la guvernare, cu Victor Ponta premier. Din multe motive: o guvernare buna, eficienta, cu rezultate palpabile. Nu doreste nimeni din partid sa iesim de la guvernare, dar toti vor sa fie relaţii clare şi coerenta in coalitie”, a precizat Dragnea.

În ceea ce priveşte relaţia cu UNPR, Dragnea a spus că va avea loc o discutie în coaliţie în care speră sa se lămurească lucrurile: „Sper ca dupa intalnirea de azi, lucrurile sa intre in normal”.