Liviu Dragnea, despre consultările de la Cotroceni privind viitorul şef al SIE: „Apreciez înţelepciunea preşedintelui”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că preşedintele Klaus Iohannis dă dovadă de "înţelepciune" dprind să se consulte cu majoritatea parlamentară înainte de a propune un nou şef la SIE, apreciind că doar aşa poate fi evitat un eventual blocaj.

RomaniaTV.net
23 mart. 2017, 21:34
Liviu Dragnea, despre consultările de la Cotroceni privind viitorul şef al SIE: „Apreciez înţelepciunea preşedintelui”

„Am apreciat înţelepciunea preşedintelui care a înţeles că trebuie să aibă o discuţie înainte cu majoritatea parlamentară pentru a evita exact această situaţie de posibil blocaj în care ar veni o propunere la majoritatea parlamentară care să fie respinsă. Şi sigur că dacă s-ar fi întâmplat aşa, domnul Predoiu ar rămâne în continuare la SIE. Dar, din ce am înţeles de la preşedintele României, vrea să consulte majoritate parlamentara înainte şi eu am speranţă că vom ajunge la o soluţie acceptată de ambele părţi”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că Iohannis „are tot dreptul să desemneze pe cine doreşte, numai că şi Parlamentul are dreptul său de a accepta sau nu”. „Eu totuşi cred că se poate găsi o soluţie acceptată de ambele părţi şi în continuare cred că simetria folosită la cele două Servicii în trecut a fost o soluţie bună şi sănătoasă şi poate fi menţinută”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a precizat că şi majoritatea parlamentară va face o propunere sau două pentru viitorul şef al SIE. „Nu mergem doar să primim propuneri”, a punctat preşedintele PSD. „O să facem propunerea acolo. Nu fac la televizor, nu e corect”, a adăugat Dragnea.

„Este nevoie de un preşedinte la SIE. Trebuie să recunosc că nu e vina preşedintelui pentru întârziere, este vina Parlamentului, care a întârziat procedura de vacantare a postului. Acum postul este vacantat”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va face o propunere pentru conducerea SIE „la momentul potrivit”, dar nu se grăbeşte şi va avea discuţii cu liderii majorităţii parlamentare înainte de a veni cu un nume pentru şefia Serviciului.