Liviu Dragnea, despre DNA: Ministrul Justiţiei trebuie să aibă o poziţie. E o situaţie fără precedent

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, referitor la scandalul din DNA, că ministrul Justiţiei trebuie să aibă o poziţie în perioada următoare, precizând că este o "situaţie fără precedent", fiind afectată încrederea în sistemul judiciar.   

05 iul. 2017, 09:28
Liviu Dragnea, despre DNA: Ministrul Justiţiei trebuie să aibă o poziţie. E o situaţie fără precedent

Scandalul din justiţie ajunge în politică. „Nu am vorbit cu ministrul Justiţiei, nu am avut când. Cred că ministrul Justiţiei, în perioada următoare, va avea o poziţie. Este, totuşi, o situaţie fără precedent, cu poziţii din partea unor magistraţi importanţi, cu dezvăluiri, audieri în CSM, din câte am înţeles. Eu cred că, cel puţin în această fază, ar trebui să fim atenţi, preocupaţi. Cred că ministrul Justiţiei în perioada următoare va trebui să aibă o poziţie. Ministerul Justiţiei trebuie să exprime ceva, poate chiar mulţumirea, dar ceva trebuie să exprime. (..) Cred că este afectată încrederea în sistemul judiciar în ansamblu, de asta cred că, într-un fel, trebuie să se finalizeze ceva, nu ştiu cu ce. E o stare destul de neplăcută, cu un sistem care dacă nu se mai bazează pe încredere, nu mai este eficient”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat cum vede activitatea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că este mulţumit de activitatea Direcţiei, Liviu Dragnea a spus : „Nu am numit-o eu, nu stă în competenţa mea să fiu mulţumit sau nu. Domnul preşedinte e liber să aibă mulţumiri sau nemulţumiri. Cred că se bazează pe ceva.”

Precizările vin după ce trei procurori ai DNA, Mihaela Iorga, Doru Ţuluş şi Nicolae Marin, au sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu exercitarea cu rea credinţă a atribuţiilor şi implicarea în anchete a procurorului şef al DNA. În cazul Mihaelei Iorga şi al lui Doru Ţuluş, procurorii CSM au avizat revocarea din funcţie, urmând ca avizul să ajungă la Codruţa Kovesi care va semna ordinul de revocare.