Liviu Dragnea, despre legea amnistiei: Am întrebat şi eu la partid şi cei de acolo nu lucrează. Întrebaţi la Ministerul Justiţiei

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, consideră că ministrul Justiției trebuie să se gândească la o legislație, la un sistem care să protejeze judecătorii de orice influență.

16 ian. 2017, 20:23
Liviu Dragnea, despre legea amnistiei: Am întrebat şi eu la partid şi cei de acolo nu lucrează. Întrebaţi la Ministerul Justiţiei

„Trebuie să se aplece cu atenție (n.r. – ministrul Justiției) față de toate solicitările care au venit din partea judecătorilor în special în ceea ce privește infrastructura instanțelor judecătorești, în ceea ce privește salarizarea eventual, în ceea ce privește alte drepturi și să se gândească la un sistem, la o legislație care să protejeze judecătorii de orice altă influență. N-are rost să ne ascundem, adică nu putem să nu vorbim de ceea ce se vorbește în spațiul public de o bună perioadă de timp — de anumite posibile influențe din partea unor instituții asupra judecătorilor — și asta mi se pare foarte grav. Cred că trebuie să fie una dintre țintele principale. De asemenea, cred că va face și asta la un moment dat — să pună în acord deciziile Curții Constituționale cu legislația și la orice alte obiective pe care le are — am înțeles că s-a tot întâlnit cu oameni, structuri din sistemul judiciar și din rândul magistraților”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă PSD are în vedere un proiect privind amnistia, Dragnea a negat: „Am întrebat și eu la partid și cei de acolo nu lucrează. Întrebați la Ministerul Justiției”.

El mai susține că PSD nu a lucrat nici la un proiect de modificare a codului penal și a codului de procedură penală.

„PSD nu a lucrat la așa ceva, PSD a lucrat la un program de guvernare public și care se pune în practică acum. În ceea ce privește domeniul justiției, este numai competența ministrului Justiției. Nu a venit de la PSD nimeni, de la PSD oricum nu mai e nimeni de câteva zile. (…) Cred că se impune ca ministrul Justiției să țină cont de toate discuțiile, întâmplările din ultimii ani în acest domeniu”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă va susține un proiect al legii amnistierii, în cazul în care ministrul Justiției va veni în parlament cu un astfel de proiect, Dragnea a spus: „Eu nu cred că va veni”.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea: În ultima lună tot mai intens mi se spune că o să fiu condamnat cu executare în primăvara asta