Liviu Dragnea, despre ministrul Educaţiei: Nu oricine putea să facă Facultatea de Electronică în acea perioadă

Liviu Dragnea, a afirmat luni că are încredere în Valentin Popa, viitorul ministru al Educaţiei, adăugând că acesta a făcut Facultatea de Electronică într-o perioadă în care nu oricine putea urma aceste cursuri, "care îţi ajută modul de gândire şi raţionamentul şi te ajută foarte mult în a organiza lucruri".

29 ian. 2018, 17:16
Liviu Dragnea, despre ministrul Educaţiei: Nu oricine putea să facă Facultatea de Electronică în acea perioadă

Eu făcut Institutul Politehnic Bucureşti, ingineri zi. Domnul profesor a făcut Facultatea de Electronică. Nu oricine putea să facă Facultatea de Electronică în acea perioadă. Deci, este o facultate care îţi ajută modul de gândire şi raţionamentul şi te ajută foarte mult în a organiza lucruri.

Eu am încredere în acest om că va face la Ministerul Educaţiei ceea ce a făcut în posturile pe care le-a ocupat, inclusiv ca rector la universitate. Şi am văzut de asemenea o susţinere foarte mare din partea aproape a tuturor rectorilor din România, ceea ce pentru mine e important. Totuşi, vorbim de Consiliul Rectorilor din această ţară„, a declarat Liviu Dragnea la Parlament după votul de învestitură pentru Guvernul Dăncilă.

Citeşte şi Băsescu: „Guvernul Vasilica Viorica Dragnea”, unul de ţară subdezvoltată „în care fiecărui tribuleţ trebuie să i se dea câte ceva”

Totodată, Dragnea s-a referit şi la Ana Birchall, care va fi viceprim-ministru pentru Implementarea parteneriatelor strategice ale României.

România are o serie de parteneriate strategice care au fost gândite la vremea respectivă şi care sunt foarte utile şi importante pentru noi, dar din păcate aceste parteneriate nu au atins potenţialul care e important pentru România – şi vorbim în special de componenta economică – şi ele trebuie dinamizate şi e nevoie de un om în Guvern care să se ocupe dedicat numai de aceste parteneriate, pentru că România ar avea mult de câştigat.

Suntem foarte buni parteneri, dar cred că din aceste parteneriate trebuie să câştige şi România. Şi asta nu e vina partenerilor noştri strategici, ci pentru că până acum nu a fost o abordare integrată, coerentă în a solicita anumite lucruri care sunt trecute în parteneriat„, a spus liderul PSD.

El a precizat că are încredere şi în viitorul ministru al Economiei, Dănuţ Andruşca, de la care aşteaptă să performeze.

Eu am încredere, eu am vorbit cu mai mulţi colegi de-ai mei care îl cunosc mai bine, am vorbit şi cu colegi de-ai mei care au lucrat cu el anii trecuţi, are o experienţă destul de serioasă în domeniu, a condus câteva structuri din domeniul economiei.

Colegii parlamentari cu care am vorbit au încredere în el şi eu cred că va face treabă la Ministerul Economiei, aşa cum cred că vor face o treabă bună toţi miniştrii din acest guvern. Este foarte important pentru fiecare să-şi ia în serios portofoliul de ministru, să înţeleagă bine partea din programul de guvernare, domeniul pe care îl coordonează şi să se axeze pe priorităţile din domeniul lor. Sper ca toţi să performeze„, a spus preşedintele PSD.