Liviu Dragnea: Nu m-am gândit că o să mai fie nevoie mergem din nou la Cotroceni

Procedura prin care Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier a fost una nouă în Comitetul Executiv Naţional al PSD, a declarat marţi preşedintele partidului, Liviu Dragnea. El va conduce delegaţia PSD-ALDE care va merge miercuri la Cotroceni.

RomaniaTV.net
16 ian. 2018, 13:35
Liviu Dragnea: Nu m-am gândit că o să mai fie nevoie mergem din nou la Cotroceni

UPDATE Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat marţi, la finalul Comitetului Executiv, că din delegaţia care va merge miercuri la consultările de la Palatul Cotroceni vor face parte el, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, un alt membru PSD şi doi membri ALDE.

El a mai spus, referitor la declaraţia sa după numirea lui Mihai Tudose în funcţia de prim-ministru, că nu va mai merge la Cotroceni, că nu s-a gândit că va mai fi nevoie să meargă din nou.
 
„Am discutat subiectul ăsta astăzi pentru că da, am spus că nu vom mai merge niciodată la Cotroceni în actualul mandat. Dar când am spus-o, nu m-am gândit că o să mai fie nevoie mergem la o nouă rundă de consultări”, a afirmat Dragnea.

 

Procedura prin care Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier a fost una nouă în Comitetul Executiv Naţional al PSD, a declarat marţi preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

„Am avut şedinţa CExN, în urma deciziei de aseară, pentru a discuta şi stabili împreună care este propunerea noastră de prim-ministru care va fi înaintată preşedintelui României. A fost o procedură nouă în CExN, în care au fost mai multe propuneri, cei care au propus şi-au susţinut propunerile respective, a fost o discuţie foarte bună şi am ajuns la concluzia cu toţi că genul ăsta de discuţii, de proceduri sunt cele mai bune şi mai sănătoase. În final, a fost votată doamna Viorica Dăncilă – şeful delegaţiei PSD la Parlamentul European, doar cu o abţinere”, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Citeşte şi: Cine este Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru fotoliul de prim ministru

El a adăugat că a mai fost propusă pentru funcţia de premier Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al PSD, care însă spre finalul şedinţei şi-a retras candidatura.

„Şi eu am cerut colegilor mei să fie de acord să avem un dialog cu doamna Viorica Dăncilă înainte de a supune la vot această propunere. Eu i-am pus foarte multe întrebări, colegii au pus foarte multe întrebări generate de o mare parte din cauzele care au făcut să ajungem în această situaţie. Au fost întrebări puse civilizat, s-a răspuns civilizat şi intenţia mea a fost ca doamna Viorica Dăncilă, dacă va fi acceptată de preşedintele României, să fie conştientă de riscurile la care se expune şi de greşelile pe care le-ar putea face şi care să ducă la o relaţie tensionată cu colegii din partid sau cu membri din Guvern sau la o comunicare defectuoasă. Doamna Viorica Dăncilă a fost propusă de Niculae Bădălău. De asemenea, au susţinut şi colegele din organizaţia de femei această propunere. A fost o discuţie bună, o întâlnire bună, care sper să aibă finalitate la preşedintele României”, a detaliat liderul PSD.

Potrivit acestuia, Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare al PSD şi nici de iniţiativele de îmbunătăţire a Legilor Justiţiei.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru fotoliul de prim-ministru

Dragnea: Viorica Dăncilă susţine demersul privind legile justiţiei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că Viorica Dăncilă, nominalizată de social-democraţi pentru funcţia de premier, susţine demersul PSD privind legile justiţiei.

Întrebat despre susţinerea Vioricăi Dăncilă faţă de legile justiţiei, Liviu Dragnea a declarat: ”Viorica Dăncilă nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare, de iniţiativele de îmbunătăţire a legilor justiţiei şi susţine acest demers”.