Liviu Dragnea, despre pilonul II de pensii: Nu se naţionalizează, nu se iau banii de acolo sub nicio formă

Liviu Dragnea a declarat, vineri, la România TV că pilonul II de pensii nu se va naţionaliza. Preşedintele PSD a mai spus că decizia privind o eventuală diminuare a contribuţiilor pentru pilonul II de pensii va fi luată doar pe baza unor date concrete, deoarece "cifrele nu mint". 

RomaniaTV.net
25 aug. 2017, 19:46
Liviu Dragnea, despre pilonul II de pensii: Nu se naţionalizează, nu se iau banii de acolo sub nicio formă

”Eu le-am cerut tuturor ca într-un termen rezonabil să avem acces la nişte cifre pentru că dincolo de dezbateri, analize, ştiri pe surse, cifrele nu mint. Când vom vedea cifrele, vom înţelege cu toţii dacă e bine sau dacă nu e bine. Nu se naţionalizează, nu se închide, nu se iau banii de acolo sub nicio formă”, a declarat Dragnea.

El a spus că scopul discuţiei trebuie să fie asigurarea unui cuantum cât mai mare al pensiei celor care contribuie acum:

 ”Ceea ce dorim cu toţii este ca orice măsură care se ia să se ia dacă ajută românii, adică dacă îl ajută pe cel care contribuie la pilonul II de pensii să beneficieze de o pensie mai mare, atunci ar trebui să fie o măsură care trebuie luată. Dar să ne înţelegem: nu este vorba de măsuri care să fie luate împotriva unui sistem sau împotriva unor companii. Noi discutăm de bani publici româneşti, de două entităţi de stat care sunt administrate una de stat, una în sistem privat. Obiectivul principal nu este să se certe Guvernul cu acele companii. Obiectivul principal este ca aceste structuri să fie stabile şi fiecare dintre cei care contribuie acolo să beneficieze de o pensie mai mare”, a mai spus Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, că potrivit Ministerului Finanţelor, randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la pilonul IImotiv pentru care a cerut o analiză a oportunităţii diminuării contribuţiei virate la fondurile administrate privat.

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea: Legea pensiilor, adoptată în această sesiune parlamentară. Nicio pensie nu va scădea