Liviu Dragnea, despre proiectul rectificării bugetare: Vom închide cu un deficit sub 3%

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, a declarat vineri că rectificarea bugetară se închide cu un deficit sub 3%, așa cum a fost convenit în programul de guvernare al PSD.

RomaniaTV.net
08 sept. 2017, 18:28
Liviu Dragnea, despre proiectul rectificării bugetare: Vom închide cu un deficit sub 3%

Liviu Dragnea a explicat că, în ciuda cheltuielilor pe care Guvernul trebuie să le acopere, deficitul va fi sub cel prevăzut iniţial în programul de guvernare.

„Cu toate presiunile, se dovedește că programul de guvernare va schimba România în bine. Proiectul de rectificare… m-am uitat și eu aseară pe el. Ne vom închide cu maxim 2,96% deficit, deci sub 3%, așa cum am convenit. Este un an în care avem în plus față de programul nostru de guvernare ca și cheltuieli 7 miliarde, generate de necontinuarea prorogării taxei pe stâlp, necontinuarea prorogării eliminării accizei la motorină și punctul de TVA pe care noi îl stabilisem și îl prezentasem în campanie. N-au vrut să ne dea Guvernul în 2016, intenționat, pentru a pune și această cheltuială în plus, am suportat și această cheltuială, am mărit pensia, am mărit salarii”, a afirmat, la Bistrița, Liviu Dragnea.

El a spus că dorește să lămurească „o dată pentru totdeauna” subiectul legat de bugetul pentru Apărare. „În ianuarie m-am întors din SUA împreună cu Sorin Grindeanu, proiectul de buget prevedea 1,5% pentru Apărare cash și 0,5% credit de angajament. Cu toate riscurile, am cerut să se întoarcă bugetul, să se refacă, să ajungem la 2% pentru Apărare. Deci bugetul de anul ăsta suportă cheltuieli pe care nu le-a avut niciodată România și cu toate acestea plătim pensiile, plătim salariile, finanțăm investițiile, cele pe care au putut să le demareze în acest an, după ce au recuperat întârzierile din 2016 și le închidem sub 3% deficit. Deci este un program bun. De asta mă întâlnesc mereu cu premierul și cu vicepremierul și cu membrii Cabinetului”, a precizat Liviu Dragnea.

„Dacă cineva vrea să ia PSD-ul, înseamnă că nu a înțeles nimic din funcțiile în care a fost”

„Vrea cineva să ia partidul? Cine gândește așa înseamnă că nu a înțeles nimic din funcțiile în care a fost, indiferent despre cine e vorba. PSD-ul e un partid mult prea mare, este mai mult decât un partid, este practic România la scară mai mică. Nu îl poate lua nimeni. Sunt mulți care doresc să fie președinte la PSD, și este foarte bine, numai că acum ne ocupăm cu guvernarea și cu lucrurile serioase”, a precizat Dragnea, la Bistrița.

El nu a dorit să comenteze acuzațiile la adresa sa aduse de fostul președinte al PSD, Victor Ponta.

„Am spus de mult timp că nu comentez aceste ziceri ale fostului meu coleg. Sunt doar puțin trist și eu, și tot partidul”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a reafirmat că are o relație foarte bună cu premierul Mihai Tudose și cu toți ceilalți membri ai Cabinetului condus de acesta.