Liviu Dragnea, despre referendumul privind statutul familiei: Nu se va organiza în aceeaşi zi cu cel solicitat de preşedinte

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu crede că este în regulă și dacă pot fi organizate două referendumuri în aceeași zi.

08 feb. 2017, 18:15
Liviu Dragnea, despre referendumul privind statutul familiei: Nu se va organiza în aceeaşi zi cu cel solicitat de preşedinte

„Noi o să luăm o decizie zilele următoare în conducerea coaliției pentru că tema la care noi ne-am angajat, și anume statutul familiei în România, pentru noi este foarte importantă. Vorbim totuși de 3 milioane de semnături strânse și, din păcate, Parlamentul nu are dreptul, această instituție reprezentativă a sistemului democratic din România nu are această competență să poată organiza referendum sau să ceară organizarea referendumului doar pentru suspendarea președintelui și nu e cazul.

O să ne gândim dacă îi cerem președintelui să organizeze un referendum, cel puțin pe această temă, dar nu cred că e în regulă să se organizeze, nici nu știu dacă se poate să organizezi două referendumuri în aceeași zi, iar un referendum cu două întrebări nu cred că e eficient”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD a anunțat în urmă cu mai multe luni că susține organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției, în sensul introducerii definirii familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie, scrie Agerpres.