Liviu Dragnea, despre sesizarea CCR privind conflictul Iohannis-Toader: Ca inginer, nu-mi dau cu părerea

Liviu Dragnea a declarat miercuri că nu vrea să-şi exprime părerea cu privire la un eventual conflict de natură contituţională între Guvern şi preşedinte, după ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Dragnea a precizat că îl susţine în continuare pe ministrul Justiţiei.

RomaniaTV.net
18 apr. 2018, 16:41
Liviu Dragnea, despre sesizarea CCR privind conflictul Iohannis-Toader: Ca inginer, nu-mi dau cu părerea

”Eu nu am pregătirea constituţională a  domnului preşdinte Iohannis. Ca inginer, nu vreau să-mi dau cu părerea”, a afirmat Liviu Dragnea miercuri după amiază, într-o conferinţă de presă la Piteşti, potrivit News.ro.

Acesta a adăugat că îl susţine în continuare pe ministrul Tudorel Toader  

„Politic, îl susţin pe ministrul Justiţiei. Cred că dincolo de ce cred eu sau preşedintele sau oricine altcineva, judecătorii CCR vor decide”, a precizat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. „Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus miercuri că sesizarea Curţii Constituţionale de către ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie făcută, iar acest lucru se impune deoarece preşedintele a refuzat revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Coduţei Kovesi.