Liviu Dragnea: Domnule Gabriel Liiceanu, o minciună este o minciună. Nu puteţi spune că aţi minţit doar puţintel!

Liviu Dragnea i-a dat o replică tăioasă lui Gabriel Liiceanu, după ce acesta a scris că a comis o "eroare" în discursul din Parlamentul European, atribuindu-i o declaraţie pe care nu a făcut-o. Dragnea îi spune lui Liiceanu că nu poate minţi "doar puţintel".

24 mart. 2017, 14:04
Liviu Dragnea: Domnule Gabriel Liiceanu, o minciună este o minciună. Nu puteţi spune că aţi minţit doar puţintel!

Liviu Dragnea spune că minciuna rămâne minciună şi îi atrage atenţia lui Liiceanu că „nu poate minţi doar puţintel”.

Gabriel Liiceanu a scris un text în apărarea sa după ce a fost acuzat că în discursul din Parlamentul European a inventat o declaraţie a lui Liviu Dragnea privind-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Liiceanu afirmă că, deşi nu l-a citat exact pe Dragnea, sensul vorbelor acestuia din urmă ar fi cel indicat de filosof. Numai că, în textul explicativ Gabriel Liiceanu nu a reuşit să se citeze exact nici pe sine însuşi.

Nu, domnule Gabriel Liiceanu, o minciună este o minciună, chiar dacă e rostită de un intelectual de marcă – nu puteți spune că ați mințit doar puțintel!”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook. 

Preşedintele PSD îl acuză de asemenea pe Gabriel Liiceanu că nu se informează despre situaţia politică a ţării, după cum singur recunoaşte, în schimb se erijează în formator de opinie.

„Știți mai bine decât mine că adevărul este corespondența între vorbe și realitate. Or, între vorbele pe care le-ați rostit la Bruxelles despre declarațiile mele și ceea ce am declarat în mod real nu există nicio corespondență. 

Între a spune că în România se face prea mult caz despre funcțiile de șef la cele două parchete și afirmația „exactă” că „trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA” este o uriașă diferență. 

Îmi mențin declarația că vorbim prea mult despre cele două funcții. Într-adevăr, combaterea corupției nu ar trebuie să depindă de o funcție sau de o persoană. Altfel, înseamnă că totul este „reversibil”. Într-un stat de drept, mecanismele și instituțiile sunt sau ar trebui să fie mai importante decât persoanele în sine. De aceea, mă surprinde idolatria pe care o manifestați față de doamna Kovesi. Testul suprem al așa-numitei lupte anti-corupție se va da abia când domnia sa nu va mai fi în funcție. Nu decid eu și nici nu mă interesează când va veni acel moment. Dar abia atunci vom putea stabili ceea ce vă doriți și dumneavoastră, anume că procesul combaterii corupției este ireversibil, indiferent cine va conduce vremelnic acea instituție după doamna Kovesi. 

Bagatelizarea ghilimelelor false pe care le-ați pus în dreptul meu este mai gravă când vine din partea unui șef de editură, de la care ne așteptăm la mai multă rigoare când citează pe cineva. Din cauza unor ghilimele puse prost, unii ziariști au plătit despăgubiri mari, iar alte persoane publice s-au ales cu eticheta de plagiator. Deci nu e, așa… doar o eroare de formă, cum încercați să sugerați.

Neglijența în modul în care vă informați cu privire la evenimentele politice din țară nu poate fi nici ea o scuză. Dimpotrivă, dacă nu faceți minimul efort de a vă informa și vă plăsmuiți părerile doar în cele cinci minute în care „zapați” televiziunile, atunci chiar nu a aveți căderea de le explica străinilor cum stau lucrurile cu adevărat în România. 

Un singur lucru poate fi afirmat cu certitudine. Tot acel circ de la Bruxelles, toată acea bălăcăreală isterică despre țara noastră a făcut cu siguranță mai mult rău României și românilor decât o declarație pe care nu am rostit-o niciodată”, a mai scris Dragnea.

Citeşte şi: Acuzat că a deformat declaraţia lui Liviu Dragnea, Gabriel Liiceanu a deformat-o şi pe a sa, ca să se explice