LIVIU DRAGNEA este noul preşedinte al PSD. Congresul va avea loc în noiembrie VIDEO

Liviu Dragnea îi ia locul lui Victor Ponta la şefia PSD. Dragnea a fost ales, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în funcţia de preşedinte interimar al partidului, învingând-o la vot pe Rovana Plumb, susţinută de Victor Ponta. Dragnea va conduce partidul până în noiembrie, caând va avea loc Congresul partidului. 

22 iul. 2015, 15:39
LIVIU DRAGNEA este noul preşedinte al PSD. Congresul va avea loc în noiembrie VIDEO

Liviu Dragnea a primit 65 de voturi „pentru”, în timp ce Rovana Plumb – 18 voturi, potrivit România TV. Două voturi au fost anulate.

Dragnea va conduce PSD până la organizarea Congresului PSD, care a fost convocat pentru data de 16 noiembrie.

Liviu Dragnea a precizat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional că PSD rămâne un partid unit.

„S-a finalizat votul în CExN, colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă, care să pregătească, într-un termen foarte scurt, un plan concret de acțiuni atât în teritoriu, cât și în Parlament și, de asemenea, un program politic pe termen lung, care să ajute la dezvoltarea României în continuare.

Una din principalele concluzii ale CExN de azi este că PSD este un partid unit, care poate trece și peste crize mai mici sau mai mari, este și motivul principal pentru care sunt aici alături de Rovana.

Chiar dacă fiecare dintre noi, având acest drept, am cerut votul de încredere al colegilor, Rovana rămâne președinta Consiliului Național, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică și cu care sunt convins că pot colabora foarte bine”, a precizat Liviu Dragnea. 

Dragnea, după ce a fost ales la şefia PSD: Partidul nostru e unul unit ce poate trece peste crize mici şi mari

Comitetul Executiv Naţional s-a întrunit, miercuri, pentru a alege preşedintele interimar al PSD. Liviu Dragnea a fost ales şef al partidului, devansând-o la vot pe Rovana Plumb.

Cei mai mulţi membri ai CEx, inclusiv preşedintele de onoare Ion Iliescu, şi-au declarat, în timpul şedinţei, susţinerea pentru Liviu Dragnea.

Victor Ponta le-a spus în schimb colegilor că el o susţine pe Rovana Plumb. 

CITEŞTE ŞI LIVIU DRAGNEA: Sper să obţin votul colegilor pentru a repune în funcţiune partidul „destul de TULBURAT” VIDEO

Rovana Plumb, susţinută de Victor Ponta, şi Liviu Dragnea, care şi-a adjudecat susţinerea mai multor filiale judeţene, au cerut votul pentru a prelua preşedinţia partidului până la Congres.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA: „Ştiu de la domnul Iliescu. Cel mai tare eşti iubit când eşti ales şi când pleci din funcţie”