Liviu Dragnea, întâlnire cu premierul Tudose pe tema bugetului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit în această seară cu premierul Mihai Tudose și ministrul de Finanțe Ionuț Mișa pentru a discuta despre bugetul pe 2018.

23 oct. 2017, 20:29
Liviu Dragnea, întâlnire cu premierul Tudose pe tema bugetului

Întâlnirea are loc după ce ministrul de Finanțe a fost în Parlament. La întâlnire participă mai mulți membri din conducerea PSD. Este prezentă și Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, despre legea pensiilor: Este un pic amânată. Acum se fac toate calculele necesare. Nu mi s-a cerut demisia

Olguta Vasilescu a anunțat ca legea pensiilor va fi amânată, dar acest lucru nu înseamnă că în 2018 nu vor exista creșteri de pensii pentru români.   

Citeşte şi: Eugen Teodorovici: Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, trebuie remaniat urgent

„Legea este un pic amânată, în sensul că acum se fac toate calculele necesare, dar asta nu însemnă că anul viitor nu vor fi creşteri de pensii pentru români. Noi, la ora actuală, suntem în lucru cu elaborarea unei ordonanţe de urgenţă, care chiar astăzi a ieşit din minister şi este în avizare la Finanţe. Săptămâna viitoare urmează să primească şi avizul Consiliului Economic Social şi să intre în şedinţa de Guvern. Această OUG se referă la majorarea punctului de pensie pentru anul viitor la 1100 lei şi, de asemenea, la creşterea pensiei sociale minime la 640 lei, cum scrie în programul de guvernare”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV.

„Nu pot sa va dau un termen în privinţa calculelor, ca maine sau o luna, nu depinde numai de noi, Ministrul Muncii si-a terminat treaba, finantistii calculează la milimetru. Cei din coalitie si-au luat o marja de siguranta pentru ca sunt presiuni pe Finante si pe noi, si-au luat acesta marja, va fi mai repede de anul viitor, dar asta nu insemana ca nu se vor face majorarile de pensii”.

 Ministrul Muncii a precizat că ordonanţa a fost cerută de la cabinetul premierului Mihai Tudose în urmă cu două săptămâni, ultimul aviz aşteptat fiind al Ministerului Justiţiei, urmând să intre „în şedinţa de guvern de săptămâna următoare”.

„Este conform programului de guvernare, sunt mai multe ordonanţe cerute. E vorba şi de salariul minim pe economie care trebuie să crească, mai multe corecţii pe care le avem de făcut”, a mai spus ministrul.