Liviu Dragnea, ironie la adresa lui Iohannis: Îl cheamă pe premier să vadă dacă a fost la meditaţii şi a învăţat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că invitaţia făcută de preşedintele Iohannis premierului Grindeanu la o întrevedere pe chestiuni economice arată că şeful statului vrea să afle dacă miniştrii cabinetului Grindeanu au fost la meditaţii din programul de guvernare. Dragnea răspunde astfel, într-un registru ironic, comentariului făcut de Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului de către miniştri, când preşedintele i-a cerut liderului PSD să-i înveţe pe miniştri programul de guvernare, din moment ce susţine că este singurul care îl ştie ”din scoarţă în scoarţă”.

10 ian. 2017, 20:11
Liviu Dragnea, ironie la adresa lui Iohannis: Îl cheamă pe premier să vadă dacă a fost la meditaţii şi a învăţat

Liviu Dragnea a precizat că a avut o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu legată de întrevederea şefului Guvernului cu preşedintele Iohannis. ”Sigur, este decizia lui să meargă la preşedinte. N-am înţeles exact… Din ce îmi aduc aminte la Cotroceni, mi-a cerut să-i învăţ şi pe ei (miniştri – n. red.) programul de guvenare şi probabil îl cheamă să vadă dacă au fost la meditaţii şi au învăţat”, a comentat Dragnea.

Referindu-se la relaţia sa cu preşedintele Iohannis, Dragnea a afirmat că nu îşi doreşte un conflict cu acesta. ”Eu nu sunt în război. Că simt ameninţări în permanenţă şi presiuni de la dumnealui şi de la alţi purtători de voce şi de vorbe (…) că sunt agresat, da. Dar de la mine nu o să vedeţi nimic împotriva dumnealui pornit de la mine pentru că eu am alte preocupări, programul de guvernare”, a mai spus preşedintele PSD, conform News.ro.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, replică lui Klaus Iohannis pentru „aflarăm”: Ce „văzurăm” aseară mi-a lăsat un gust amar

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat preşedinţilor Camerelor Parlamentului la finalul discursului său de după încheierea ceremoniei de depunere a jurământului de către noul Guvern, ceremonie care a avut loc miercuri. ”Îi salut şi pe musafirii noştri de astăzi: preşedintele Camerei Deputaţilor, Senatului şi Curţii Constituţionale”, a spus Iohannis.

Apoi, Iohannis s-a adresat liderului PSD într-o propoziţie în care a folosit un verb la perfectul simplu, specific zonei Olteniei. ”Domnule Dragnea, aflarăm de la TV că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”, a spus preşedintele.