Liviu Dragnea, mesaj ameninţător la adresa lui Teodorovici: Funcţia de preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe poate să-l „tulbure”

Funcţia de preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe din Senat poate să-l „tulbure” pe Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, liderul PSD Liviu Dragnea, care a comentat, astfel, ironic, avizul negativ dat de această comisie ordonanţei de Guvern prin care au fost majorate accizele.

27 sept. 2017, 14:46
Liviu Dragnea, mesaj ameninţător la adresa lui Teodorovici: Funcţia de preşedinte al Comisiei de Buget-Finanţe poate să-l „tulbure”

„Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă. Dumnealui a venit astă primăvară şi mi-a zis că ar vrea să fie preşedintele comisiei economice. Am rugat colegii din Senat să îl susţină ca preşedinte, probabil din cauza acestei funcţii are aceste atitudini. Adică e o funcţie care poate să-l tulbure foarte mult, la asta mă refeream”, a spus Dragnea.

El a arătat că votul dat de Comisia de Buget-Finanţe împotriva Ordonanţei va fi discutat la CExN de la Suceviţa, de vineri, şi la grupurile parlamentare ale PSD de săptămâna viitoare. „În legătură cu votul Comisiei de Buget-Finanţe o să avem o discuţie şi în CExN de la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în grupuri pentru că trebuie să facem un efort să ne aducem toţi aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un Guvern, nu să-l blocheze”, a spus Dragnea.

Comisia de Buget-Finanţe din Senat, întrunită marţi, a avizat negativ ordonanţa de Guvern prin care au fost majorate accizele la carburanţi, urmând ca Guvernul să oprească efectele acesteia în piaţă, a declarat preşedintele Comisiei, senatorul PSD Eugen Teodorovici.

„În legătură cu efectele acestei respingeri, va trebui să aşteptăm şi votul plenului, şi apoi votul Camerei Deputaţilor – s-ar putea ca ordonanţa să treacă, totuşi. În eventualitatea că nu va trece, îi revine Guvernului sarcina de a atenua efectele Ordonanţei”, a spus Teodorovici.

Ordonanţa guvernamentală a majorat accizele cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie, pentru data de 1 octombrie fiind prevăzută o nouă majorare, tot cu 0,16 lei pe litru, scrie Mediafax.