Liviu Dragnea, mesaj pentru Crin Antonescu după semnarea protocolului cu ALDE şi UNPR

Liviu Dragnea a declarat miercuri, la România TV, că protocolul semnat cu ALDE şi UNPR seamănă cu acordul de formare a USL şi a mărturisit că îi este dor de parteneriatul politic cu vechiul PNL. Preşedintele PSD a dat de înţeles că este oricând deschis la o nouă colaborare cu Crin Antonescu, fostul lider al liberalilor.

RomaniaTV.net
10 feb. 2016, 21:28
Liviu Dragnea, mesaj pentru Crin Antonescu după semnarea protocolului cu ALDE şi UNPR

„Poate fi prematur să vorbim din nou de USL, dar nu ar fi exagerat. Azi, când am intrat cu toţii în sala în care am semnat protocolul cu cei de la ALDE, mai mulţi colegi am simţit acelaşi lucru: un sentiment pe care l-am trăit când am construit USL. Uneori, parcă mi-e dor de PNL-ul lui Antonescu, Hellvig şi Stroe, de oamenii cu care am construit un proiect politic cu susţinere uriaşă. Antonescu a fost, este şi va rămâne o personalitate. Oricand are uşa deschisă pentru colaborare cu noi, cred că şi cu cei de la ALDE”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a subliniat că pe vremea lui Crin Antonescu liberalii „aveau o identitate clară”. „Exclud să fi fost şantajat, aşa cum s-a spus. El nu e şantajabil, e un om cu coloană vertebrală, cu personalitate, cu caracter, nu are în istoria lui fapte pentru care să fie şantajat. Mi-e dor uneori de PNL-ul lui Antonescu pentru că avea o identitate liberală clară. Acum, PNL a fost târât de PDL în mocirla guvernării Boc-Băsescu”, a punctat Dragnea.

 

Liviu Dragnea a mărturisit şi că acordul cu ALDE nu presupune o înţelegere pe termen lung, o eventuală prelungire a acordului urmând să fie discutată după alegerile locale: „Atata timp cat nu stim cate locuri poate lua fiecare partid, e prematur si ineficient sa discutam. Dupa alegerile locale vom avea mai multe informatii si atunci analizam conditiile unei posibile aliante electorale pentru alegerile parlamentare. Noi ne propunem intre 37 şi 40% din locurile din Parlament la alegerile legislative”.