Liviu Dragnea: Mi-aş dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat luni la România TV că îşi doreşte ca Victor Ponta să devină preşedinte al Camerei Deputaţilor. Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD, partidul luând acum în calcul şi înlocuirea lui de la şefia Camerei.

02 mai 2016, 18:10
Liviu Dragnea: Mi-aş dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor

Liviu Dragnea a declarat că îşi doreşte ca Victor Ponta să devină şeful Camerei Deputaţilor. El a făcut precizarea în contextul în care o declaraţie anterioară a sa, potrivit căreia „Victor Ponta este potrivit pentru foarte multe funcţii”, a fost interpretată drept ironică. Totuşi, el va discuta întâi cu fostul premier despre poziţia acestuia în partid. 

„Eu, sufleteşte şi pragmatic, mi-aş dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor şi să mergem împreună în campania electorală, cum am fost atâţia ani de zile. (…) Am stabilit cu Victor, zilele trecute, ca după Paşte să ne vedem să discutăm şi asta (preşedinţia Camerei Deputaţilor – n.r.) şi alte lucruri, pentru că funcţia de la Cameră nu e importantă în sine, avem de discutat mai multe lucruri, despre reimplicarea lui în partid, pentru că avem nevoie de el, el are nevoie de noi şi România are nevoie de refacerea echipei dintre noi doi. O să mă văd cu Victor şi o să discutăm. (…)  Este vorba de o discuţie largă, pe care o vom avea pentru a maximiza şansele la locale şi parlamentare. PSD are prima şansă, de-aia se întâmplă şi unele lucruri şi vom face împreună un plan corect, cinstit pentru ca PSD să nu-şi piardă şansele în aceste alegeri”, a spus Liviu Dragnea la România TV.

Liviu Dragnea a negat orice coliziuni în partid între susţinătorii diferitor lideri.

Realizator: Exista un pericol ca susţinătorii lui Ponta să se fi retras şi să nu fi tras în campanie suficient pentru partid? V-aţi temut de asta?

Liviu Dragnea: Doamna Ruse, îmi cer scuze, nu cunoaşteţi partidul. Nu există susţinătorii lui Ponta sau Dragnea, ci susţinătorii PSD. Fiecare om care are de adus plusvaloare în partid, să se întrebuinţeze la maxim. Nu există aşa ceva în partid. (…) 

Realizator: După excludera lui Valeriu Zgonea există vreun pericol în ce priveşte PSD? Frământări interne?

Liviu Dragnea: Nu. După excluderea lui valeriu Zgonea nu există pericol. Nu excluderea lui Zgonea poate genera pericol. Există preocupări la adversarii noştri politici, care nu stau bine în preferinţele cetăţenilor şi care poate încearcă tot felul de lucruri.

Realizator: Îl includeţi şi pe Klaus Iohanis la adversari?

Liviu Dragnea: Am văzut că preşedintele Iohannis s-a poziţioant ca adversar pentru că a avut poziţie politică când a avut o părere.

Citeşte şi: Dragnea: Nu i-am propus lui Ponta să fie preşedintele Camerei Deputaţilor. După Paşte vom decide succesorul la Cameră