Liviu Dragnea: „Mi-aş fi dorit să mă fi votat Victor Ponta. Nu mi-a picat bine”

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, la Digi24, că a crezut că Victor Ponta îl va susține pe el la șefia partidului, și nu pe Rovana Plumb, mărturisind că „nu i-a picat foarte bine” că nu a avut votul fostului său șef.

RomaniaTV.net
29 iul. 2015, 18:57
Liviu Dragnea: „Mi-aş fi dorit să mă fi votat Victor Ponta. Nu mi-a picat bine”

Președintele interimar al PSD se aștepta ca Victor Ponta să-l voteze pe el, ținând cont de activitatea desfășurată alături de Victor Ponta și prietenia din ultimii cinci ani și jumătate.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, a spus că poate înțelege de ce Victor Ponta a avut această opțiune. Desemnând-o, când era în Turcia, pe Rovana Plumb ca președinte interimar al partidului, probabil că „a vrut să rămână în sensul ăsta”.

„Mi-aș fi dorit să mă fi votat”, a mărturisit, însă, Liviu Dragnea.

El a subliniat, totuși, că o funcție într-un partid ca PSD nu se obține într-o săptămână, iar el nu și-a făcut nicio campanie.

Liviu Dragnea a mai spus că, foarte probabil de acum înainte preşedintele PSD nu va mai fi aceeaşi persoană cu  premierul. „Cred că funcția de președinte PSD și cea de prim-ministru într-o singură mână este foarte mult. Cred că, de aici înainte, în PSD nu trebuie să mai avem așa ceva, responsabilitatea este foarte mare și este foarte greu să fii și un prim-ministru foarte bun, și un președinte de partid foarte bun și eficient. A fost o decizie comună a noastră, a mea și a lui Victor Ponta. Cred că am greșit amândoi, pentru că am plecat amândoi în guvern: el premier, eu vicepremier, el președinte PSD, eu președinte executiv. Din cauza aceasta încet-încet, în mod involuntar, partidul a rămas puțin în umbră, comunicarea publică a fost concentrată în special ca instrument guvernamental şi încet-încet a dispărut, relațiile dintre partid și guvern încet-încet s-au transformat dintr-o relație firească de colaborare, de parteneriat și lucru împreună într-o relație oarecare de subordonare și riscam, dacă am fi continuat așa, să nu mai avem viață de partid”, a spus Dragnea la Digi 24.

„După demisia lui Victor Ponta, s-a simțit nevoia ca partidul să fie resuscitat, să fie repus în funcțiune, să înceapă să aibă din nou voce puternică, serioasă, să înceapă să comunice în interiorul lui până la fiecare membru, guvernul să vină la fiecare ședință a Biroului Permanent Național cu cel puțin o temă guvernamentală pe care să o discutăm în partid, grupurile parlamentare să aibă o relație mult mai bună cu miniștrii, pentru că Parlamentul susține guvernul și votează legile venite de la guvern. Acest echilibru va aduce avantaje și guvernului, iar la partid viața politică să înceapă să fie mai prezentă”, a afirmat Liviu Dragnea.