Liviu Dragnea: Legea pensiilor, adoptată în această sesiune parlamentară. Nicio pensie nu va scădea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a dat asigurări vineri seară, la România TV că nicio pensie nu va scădea. El a spus că obiectivul guvernului PSD este ca pensiile mici şi foarte mici să înceapă să crească. De asemenea, liderul PSD a precizat că noua lege a pensiilor trebuie adoptată de Parlament în sesiunea care va începe la 1 septembrie.

25 aug. 2017, 18:05
Liviu Dragnea: Legea pensiilor, adoptată în această sesiune parlamentară. Nicio pensie nu va scădea

Liviu Dragnea a declarat că noua lege a pensiilor trebuie adoptată de Parlament în sesiunea care va începe la 1 septembrie. Potrivit acestuia, pensiile nu vor scădea prin recalculări:

Nicio pensie nu va scădea, pentru că este un drept câştigat la care nu umblăm. Ne interesează ca pensiile care sunt mici şi foarte mici să înceapă să crească„, a explicat liderul PSD.

În ceea ce priveşte vârsta de pensionare, preşedintele PSD a spus că nu a existat până acum nicio discuţie în acest sens:

Acum e vorba de modul de calcul al pensiilor. Va fi o discuţie pe care o vom avea, trebuie să fie argumente serioase, dar şi în privinţa acestei teme (…) trebuie să fie nişte reguli clare, de bun simţ„, a spus el.

Proiectul legii pensiilor a fost finalizat de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, iar în următoarele săptămâni va fi în dezbatere în Guvern, a anunţat premierul Mihai Tudose.

„Ştiu că doamna ministru Olguţa Vasilescu a finalizat, la nivel de minister, proiectul Legii pensiilor. Va urma acum dezbaterea interministerială, ne întâlnim la nivel de guvern, decizia politică, şi el va trebui implementat”, a spus acesta.

Premierul a adăugat că noul sistem de pensii trebuie făcut „excelent” pentru că, odată implementat, va trebui să rămână pentru foarte multă vreme, pentru a nu începe din nou „cu peticitul, cu cârpitul, cu cusutul”. 

CITEŞTE ŞI Veste bună pentru mamele cu trei copii. Ministrul Muncii vrea să le dea dreptul de a ieşi la pensie mai devreme cu 6 ani